Yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

Ardahan’ın Hanak ilçesinde, Gençlik Merkezi tarafından organize edilen etkinlikle, kar yağışı ve soğuk havada doğada yiyecek bulmakta güçlük çeken yabani hayvanlara yem bırakıldı.

Çevre 14.01.2021 12:16:32 0
Yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 14.01.2021 12:16

Ardahan’ın Hanak ilçesinde, Gençlik Merkezi tarafından organize edilen etkinlikle, kar yağışı ve soğuk havada doğada yiyecek bulmakta güçlük çeken yabani hayvanlara yem bırakıldı.

Hanak Kaymakamı Osman Oğuz Ekşi, İlçe Gençlik Merkezi ve Tarım ve Hayvancılık İlçe ekipleri ile birlikte, yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı. İlçeye bağlı Camışboğan ormanlık alanında gerçekleştirilen etkinlik ’Gençlerin İyilik Ağacı’ projesi kapsamında hayata geçirildi. Doğal ortamda yaşayan hayvanların yem ihtiyaçlarını sağlamak adına gerçekleştirilen etkinlikte başta Kaymakam Osman Oğuz Ekşi olmak üzere kurum müdürleri ve Gençlik Merkezinin gönüllü gençlerinin yanı sıra ilçe tarım müdürlüğü ekipleri ile polisler doğaya yem bıraktı.

Hanak Kaymakamı Osman Oğuz Ekşi, Gençlik Merkezlerinin ’Gençlerin İyilik Ağacı’ projesi kapsamında doğada yemleme çalışması yaptıklarını söyleyerek, "Kış aylarının sert geçmesi nedeniyle yabani hayvanların yiyecek bulmakta zorlandığı bir dönemdeyiz. Ve biz de bu proje kapsamında ilçemizde yabani hayvanların yiyecek bulabilmesi için doğaya yiyecek bıraktık. Bizim buradaki amacımız yaban hayatının korunmasını sağlamak ve sürdürülebilirliğinin sağlanmasıdır" dedi.

Hanak Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Gökmen Aslankılıç ise, "Bakanlığımızın ’İyilik Ağacı’ projesi kapsamında yaban hayvanlarına yönelik yemleme çalışması yaptık. Hanak Kaymakamlığı, İlçe Tarım Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü olarak proje kapsamında yaban hayatındaki hayvanlara yem ve sakatat bırakma etkinliğimizi gerçekleştirdik. Gönüllü gençlerimizle soğuk hava şartlarında yemlenmekte güçlük çeken hayvanlarımıza bir nebzede olsun bizim de yardımımız dokunsun istedik. İnşallah bu etkinliklerimizi Gençlik Merkezi bünyesinde daha sık gerçekleştireceğiz" dedi.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ