Orman köyleri 'Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon' projesiyle ısınıyor

Çevre 17.11.2017 14:48:12 0
Orman köyleri
Tarih: 01.01.0001 00:00
Orman ve Su İşleri Bakanlığınca uygulanan, Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında orman köylerindeki evlere ısı yalıtımı yapılıyor.
Murat Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında merkeze bağlı Özdilek köyünde, 30 ev ısı yalıtımı mantolama sistemiyle soğuk havalardan korunuyor. Evlerine uygulanan ısı yalıtım sistemiyle ilgili açıklama yapan köy sakini Nesim Güneysu, proje kapsamında köyde yaklaşık 30 eve ısı izolasyonu yapıldığını ve kış aylarında soğuktan korunmak için büyük fayda sağlanacağını söyledi. Her yıl 3 ton kömür ve 1 ton odun tükettiğini ifade eden Güneysu, "Evlerimiz ısı izolasyonu ile mantolama yapıldıktan sonra yakıtta yüzde 40 civarında bir tasarruf sağlanacaktır. Devletimiz yüzde 80 hibe ile köyümüzde şu ana kadar 30 evin izolasyonunu yaptı. Birçok dar gelirli insan bu projeden faydalandı. Bu nedenle devletimize teşekkür ederim" dedi.
Muş Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü tarafından proje hakkında yapılan yazılı açıklamada ise, "2017 yılı ORKÖY çalışmaları çerçevesinde merkez ve Hasköy ilçesine bağlı 11 köyde 898 bin 700 lira harcama ile 131 evin dış cephe ısı yalıtımı mantolama çalışması yapıldı. Sosyal amaçlı krediler ile köylerde sosyo ekonomik düzeyin arttırılmasını, ısınmaya harcanan bütçesinin azaltılmasının sağlanmasını hedeflemektedir" ifadeleri kullanıldı.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem