Kışın 10 metre karın yağdığı bölgede stabilize yol çalışması başlatıldı

MUŞ İL ÖZEL İDARESİ EKİPLERİ, KIŞ MEVSİMİNDE 10 METRE KAR ALAN KAYALISU VE ALANİÇİ KÖYÜ ARASINDAKİ YOLU TARİHTE İLK DEFA ASFALTLA BULUŞTURMAK İÇİN STABİLİZE HAZIRLIKLARINA BAŞLADI.

Çevre 23.05.2020 10:09:15 0
Kışın 10 metre karın yağdığı bölgede stabilize yol çalışması başlatıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 23.05.2020 10:09

Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ekipleri, kış mevsiminde 10 metre kar alan Kayalısu ve Alaniçi köyü arasındaki yolu tarihte ilk defa asfaltla buluşturmak için stabilize çalışması başlattı.

Kentte çetin geçen kış mevsiminde zorlu karla mücadele çalışması yürüten İl Özel İdaresi ekipleri, havaların ısınması ile birlikte yol yapım çalışmalarına geçti. Yılın 5 ayını karla mücadeleyle geçiren ekipler, Üçevler grup köy yolunda yer alan Kayalısu ve Alaniçi köyü yolunda zemin hazırlığına başladı. Yapılan çalışmayla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, kışın yaklaşık 10 metre karın yağdığı güzergahta yol yapım çalışması başlattıklarını söyledi. Karın kalkmasıyla birlikte sel ve diğer sebeplerden dolayı bozulan yolların tamiri için ekiplerin bölgede olduğunu belirten Yentür, “İl Özel İdaresi ekiplerimiz bu sene Kayalısu, Alaniçi köyü arasındaki yolun asfalt çalışmaları için o bölgede çalışmaktadır. Yaklaşık orada 11 kilometre, İnardı bölgesinde de 14 kilometrelik yol çalışmamız devam ediyor. Bunların altyapı işini de yapıyoruz. Bir ay içerisinde de buraların statik kaplamalarını yapacağız. Bu bölgeler iklim koşullarının ağır olduğu bölgelerdir” dedi.

Asfalt için zemin hazırlığı yaptıklarını ifade eden ekip şefi Fehim Karakaya da, kışın 10 metre karın olduğu bölgede şu anda yol hazırlıklarına başladıklarını belirtti. Kayalısu köyü muhtarı Bilal Erez ise bir dönem köyde yaşamın olmadığını ve geri dönüşlerin başlaması ile devletin yatırımları köy halkının hizmetine sunduğunu ifade etti. Bugün stabilize için çalışma başlatıldığını aktaran Erez, “şimdiye kadar köyümüze asfalt, içme suyu, köprü hizmeti gelmemişti. Hamdolsun stabilize yapılıyor. Emeği geçen tüm devlet büyüklerine teşekkür ediyorum. Tarihte ilk defa Kayalısu köyüne asfalt girecek.” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı boksör Buse Özgür, WAKO Kick Boks Avrupa Kupası’nda


Van Spor

Hakkarili sporcular Erzurum’dan 22 madalyayla döndü


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sakaryaspor: 0


Van Spor

Elazığspor yoğun kar yağışı altında çalıştı


Van Spor

Adem Çağlayan: "Hayatımda hiçbir zaman bahis oynamadım"


Van Spor

Snowbike Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası sona erdi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sportif başarılarını ulusal arenada sürdürüyor


Van Spor

Hakkari Gücü: 5 - Gaziantep ALG Spor: 0


Van Spor

24Erzincanspor’dan mağlubiyetler sonrası kamuoyu açıklaması


Van Spor

Sinan Kaloğlu: "Buradan kaybetmeden dönmek isterdik, avantajı kullanamadık"


Van Spor

Serkan Özbalta: "İyi bir galibiyet aldık, taraftarlarımızı ve oyuncularımı tebrik ediyorum"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Amed Sportif Faaliyetler: 0


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan transfer atağı


Van Spor

Elazığ İl protokolü basketbol maçında buluştu


Van Spor

Snowboard FIS European Cup Erzincan


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Isparta 32 Spor: 1


Van Spor

Kar ve ayaz altında şampiyonluk mesaisi


Van Spor

Snowboard’un yıldızları Ergan Dağı’nda buluştu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ