Kar Elazığ’da 14 köy yolunu ulaşıma kapattı

Elazığ’da etkili olan kar yağışı nedeniyle 3 ilçede 14 köy yolu ulaşıma kapandı.

Çevre 9.12.2020 12:10:21 0
Kar Elazığ’da 14 köy yolunu ulaşıma kapattı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.12.2020 12:10

Elazığ’da etkili olan kar yağışı nedeniyle 3 ilçede 14 köy yolu ulaşıma kapandı.

Meteorolojinin uyarısını yaptığı kar yağışı Elazığ’da etkili oldu. Kar yağışı nedeniyle Karakoçan ve Sivrice ilçelerinde 5’er, Maden ilçesinde ise 4 köy yolu ulaşıma kapandı. Ulaşıma kapanan yolların açılması içil valilik koordinesinde İl Özel İdaresi Genel Sekterliği tarafından oluşturulan karla mücadele ekipleri çalışmalara başladı. Tarihi Harput Mahallesi’nde ise Elazığ Belediyesi’ne bağlı ekipler karla mücadele çalışması yaparak sabahın erken saatlerinde yolları ulaşıma açtı.

Öte yandan, meteoroloji yağışların bölge genelinde devam edeceğini bildirdi. Meteorolojiden yapılan açıklamada:" Bölgemizde havanın çok bulutlu Elazığ, Malatya ve Adıyaman öğle saatlerine kadar yer yer aralıklı yağmur, Tunceli ve Bingöl akşam saatlerine kadar yer yer aralıklı yağmur ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur şeklinde olması beklenmektedir" denildi.

Kapanan köy yollarında çalışmaların son sürat devam ettiğini belirten Harput Muhtarı Zülküf Demirpolat, “ Lapa lapa kar yağdı, sevinçliyiz. Sezonun ilk karı Harput’a düştü. Harput’un bir çok köy yolu kapalıydı. Bu anlamda dün geceden beri çalışma var. İl Özel İdaresi ile Elazığ Belediyesine çok teşekkür ederiz. Şuanda Buzluk Mağarası mevkiindeyiz ve bu bölgeler kapalıydı. Buraları komple açıyorlar. Köy yollarının açılması için de İl Özel İdaresi çalışmalarına hızlı bir şekilde devam ediyor. Sevinçliyiz çünkü kar bereket, su ve hayat demektir. Özellikle vatandaşların araçlarına kar lastiği taktırmadan binmesinler. Jandarmamız da girişte kar lastiği kontrolü yapıyor. Yolda kalan vatandaşlarımız genelde kar lastiği olmayan vatandaşlarımız oluyor” dedi.

Yöre sakinlerinden Ümit Karakurt ise “Yollarımız kapanmıştı ve yolları açtılar. Bu mevkideki bütün yollar açılıyor. Kar yağsa bile sıkıntı yaşamıyoruz. Kar lastiği olmayan kesinlikle Buzluk Mağarası mevkiine gelmesinler. Çünkü bu yollar sıkıntılı, kar yağdığında yollar açılsa bile buzlanma oluyor” diye konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor yönetimi biletleri ücretsiz yaptı


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Yüksekova SK: 1


Van Spor

Nesine 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Silifke Belediyespor: 0


Van Spor

Iğdır FK - Adana Demirspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 4 - Adana Demirspor: 1


Van Spor

Oltu 25 Mart Belediye Spor’dan farklı galibiyet: 6-1


Van Spor

Öğretmenler arası futbol turnuvası başladı


Van Spor

Erzurumşehir Spor Kulübü’nden önemli başarı


Van Spor

Milli badmintoncular Erçetin ve İnci’den Guwahati Masters’ta bronz madalya


Van Spor

Siverek Belediyesi, Ağrı kadın futbolcularının konaklama masraflarını üstlendi


Van Spor

Yeni Malatyaspor sahaya 7 oyuncu ile çıktı, maç oynanmadı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da bahis soruşturmasından 10 futbolcu ceza aldı


Van Spor

Galatasaray, Samsunspor'u Osimhen ile Fırtınalı Maçta 3-2 Devirdi! Liderlik Peşinde!


Van Spor

Yeşilyurtspor-Silifke Belediye Spor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Kars 36 Spor, Bitlis 1916 Spor maçının hakemleri belli oldu


Van Spor

Yeni Malatyaspor’un 3 puanı silindi


Van Spor

Genç’e 750 kişilik yeni spor salonu


Van Spor

Elazığ paletli yüzme yarışlarında dünya 3.’sü oldu


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi resmen başladı


Van Spor

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ