Doğu Ekspresi ile geldiler, buz gibi gölde serinlediler

Doğu Ekspresi’nin seferlerinin başlamasıyla birlikte Kars’ta canlılık yaşanıyor. Doğu Ekspresi ile gelen yerli ve yabancı turistler serinlemek için kendilerini Çıldır Gölü’nün buz gibi sularına attılar.

Çevre 21.07.2021 09:53:58 0
Doğu Ekspresi ile geldiler, buz gibi gölde serinlediler
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 21.07.2021 09:53

Doğu Ekspresi’nin seferlerinin başlamasıyla birlikte Kars’ta canlılık yaşanıyor. Doğu Ekspresi ile gelen yerli ve yabancı turistler serinlemek için kendilerini Çıldır Gölü’nün buz gibi sularına attılar.

Son yılların en sıcak yazının yaşandığı ve hava sıcaklığının 32 dereceyi gördüğü Kars’ta vatandaşlar kendilerini bayram tatilini fırsat bilerek Çıldır Gölü kıyılarına attı.

Kars’ta yaptığı hizmetlerle anılan dönemin Valisi Rahmi Doğan tarafından yaptırılan Kütük Ev bölgesine gelen vatandaşlar burada hem çam ağaçlarının gölgesinde aileleriyle birlikte piknik yapıyor, hem de Çıldır Gölü’nün buz gibi sularında yüzerek serinliyor. Çıldır Gölü’nde yüzen vatandaşlar İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirleri tarafından drone ile havadan görüntülendi.

Özellikle Doğu Ekspresi ile masalsı yolculuğun heyecanını yaşamak için Türkiye’nin birçok ilinden Ankara’ya gelerek oradan da Doğu Ekspresi’yle 25 saat süren masalsı yolculuğun ardından Kars’a varan vatandaşlar otellerine yerleştikten sonra Çıldır Gölü’ne geliyor. Sıcak ve güneşli havayı değerlendiren vatandaşlar gönüllerince gölün serin sularında yüzmenin keyfini çıkarıyor.

“Anlatılmaz yaşanır”

Çıldır Gölü’nün çok güzel olduğunu belirten Mustafa Bilen, “Çıldır Gölümüz çok güzeldir. Ege Denizini aratmıyor. Suya girmek anlatılmaz yaşanır” dedi.

“Arkadaşlarla eğlenmeye geldik”

Arkadaşlarıyla birlikte Çıldır Gölü’ne geldiğini ifade eden Ferhat Bilen, “Çıldır Gölü’ne geldim, Çıldır Gölü çok güzel, serin suları, Akdeniz Ege’yi aratmıyor. Arkadaşlarla eğlenmeye geldik, eğleniyoruz” diye konuştu.

Bayram tatilini geçirmek üzere Kars’a geldiğine dikkat çeken Birkan Aksu da, “Çıldır Gölü’ne geldik, bayram tatiline 32 derece sıcakla geldik. Yüzmek için aynı zamanda da güneşlenmek için kuzenimle geldik. Hava güzel, göl gayet sıcak, su da sıcak, tatilimizi burada geçirmek istedik” şeklinde konuştu.

Çıldır Gölü’nün serin sularına kendilerini bırakan vatandaşlar, buz gibi sularda yüzerek serinlediler. Hava sıcaklığının 32 dereceyi gördüğü Kars’ta vatandaşlar sıcaktan kaçarak Çıldır Gölü kıyılarına kendilerini atıyor.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor sahaya 7 oyuncu ile çıktı, maç oynanmadı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da bahis soruşturmasından 10 futbolcu ceza aldı


Van Spor

Galatasaray, Samsunspor'u Osimhen ile Fırtınalı Maçta 3-2 Devirdi! Liderlik Peşinde!


Van Spor

Yeşilyurtspor-Silifke Belediye Spor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Kars 36 Spor, Bitlis 1916 Spor maçının hakemleri belli oldu


Van Spor

Yeni Malatyaspor’un 3 puanı silindi


Van Spor

Genç’e 750 kişilik yeni spor salonu


Van Spor

Elazığ paletli yüzme yarışlarında dünya 3.’sü oldu


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi resmen başladı


Van Spor

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ