15 Temmuz şehitleri anısına Battalgazi’de 251 fidan dikildi

Malatya’nın Battalgazi Belediyesi ve Yardımeli Derneği tarafından 15 Temmuz şehitleri anısına İspendere Şifalı İçmeleri’nde oluşturulan ’15 Temmuz Şehitleri Hatıra Fidanlığı’nda 251 adet fidan toprakla buluşturuldu.

Çevre 15.07.2021 15:38:31 0
15 Temmuz şehitleri anısına Battalgazi’de 251 fidan dikildi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 15.07.2021 15:38

Malatya’nın Battalgazi Belediyesi ve Yardımeli Derneği tarafından 15 Temmuz şehitleri anısına İspendere Şifalı İçmeleri’nde oluşturulan ’15 Temmuz Şehitleri Hatıra Fidanlığı’nda 251 adet fidan toprakla buluşturuldu.

Battalgazi Belediyesi tarafından oluşturulan ’15 Temmuz Şehitleri Hatıra Fidanlığı’nda ilk fidanı toprakla buluşturan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, tüm şehitleri rahmet ve minnetle andıklarının altını çizerek, 15 Temmuz’u çocuklara ve gençlere unutturmamak gerektiğini söyledi.

Fidan dikimi programı hakkında bir açıklama yapan Yardımeli Derneği Malatya İl Temsilcisi Nihat Karadeniz, “Minnet borcu olduğumuz ve kendimizi her zaman borçlu hissedeceğimiz 15 Temmuz günü şehit olan 251 yiğidimiz adına, fidanlar dikmek istedik. Bu doğrultuda Battalgazi Belediyemiz İspendere Şifalı İçmelerinde bize yer açtılar. 15 Temmuz’un yıldönümünde şehitlerimizi anmak için Ihlamur ve fidanlar dikiyoruz. Amacımız; bu yiğitlerin o gün bu topraklara ve bu vatanın evlatlarının canına kastedenlerin başaramayacaklarını, ne kadar denerlerse denesinler yaptıklarının her zaman boşa çıkacağını fidan dikimlerimizle göstermek istedik. Yardımeli olarak Allah’ı ve dini kullanarak, insanları aldatılmaması için bu tip yapılarak kadar elimizden gelen tüm mücadelemizi göstereceğiz” şeklinde konuştu.

“Şehitlerimizin anısına fidanlarımızı toprakla buluşturduk”

Dualar eşliğinde dikilen fidanların ilk can suyunu da veren Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Dünya üzerinde bazı olaylar vardır ki, onları özellikle ölümsüzleştirmek gerekiyor. 15 Temmuz’da bu günlerden bir tanesi. Bu vatan ve millet için 15 Temmuz’da 251 yiğidimiz şehit oldu, 2197 yiğidimiz ise gazi oldu. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize ise can sağlığı diliyoruz. Bu günler sürekli yaşanılmalı ve yaşatılmalıdır. Battalgazi Belediyesi ve Yardımeli Derneği olarak, 251 şehidimizin anısına İspendere Şifalı İçmelerimizde, fidanlarımızı toprakla buluşturduk. Şehitlerimiz nasıl o gün toprağa düştüyse, onların adına 251 fidanda toprakla buluştu. Türkiye’de farklı zamanlarda milletin iradesine kast etmek için bazı darbeler yaşandı. Bu millet kendi iradesine ipotek koydurmayacağını, 15 Temmuz’da gösterdi. Bu önemli günü bu tür organizasyonlarla unutturmayacağız. Milletimizin her şeyin farkında. 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız. Rabbim inşallah bu tür olayları bir daha bizlere yaşatmasın” dedi.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

Rektör Hacımüftüoğlu, Milli takıma seçilen özel sporcuları misafir etti


Van Spor

ETÜ kayaklı koşuda Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Elazığ’da yurtlar Ramazan’a hazır


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi Snowboard Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, ligin ikinci yarısına 35 milyon TL yatırımla başladı


Van Spor

Beytepe Koleji öğrencilerinden basketbolda çifte galibiyet


Van Spor

Ünilig kış oyunlarında Atatürk Üniversitesi rüzgârı


Van Spor

Rize’de çifte şampiyonluk: Oltulu Erhan Şahin Azerbaycan yolcusu


Van Spor

Oltu’da yeni öğretmenevinin temelleri açılıyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, Diyarbekir Spor’u ağırlayacak


Van Spor

Ata sporu cirit Erzincan’da yaşatılıyor


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri dönemi


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk affedildi


Van Spor

ÜNİLİG Muay Thai Türkiye Şampiyonası’nda BEÜ zirvede


Van Spor

Elazığ’da 9 bin öğrenciye yetenek taraması yapılacak


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi öğrencilerinden Türkiye şampiyonasında başarı


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi sona erdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ