Van Kent Esenliği Kurulu 'iran' gündemiyle toplandı

Van Büyükşehir Belediyesi ve esnaf odalarının katılımıyla 2018 yılının ilk ‘Kent Esenliği’ toplantısı yapıldı. Toplantıda, İranlı turistlerin nevruz tatili nedeniyle kente gelmesi ile ilgili çalışmalar masaya yatırıldı.

Van Büyükşehir 15.02.2018 13:55:38 0
Van Kent Esenliği Kurulu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Yaşanır bir kent için yaptığı başarılı çalışmalarla Van halkının takdirini kazanan Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların istek ve önerilerine dayalı şeffaf, katılımcı belediyeciliğini sürdürüyor. Bu kapsamda kent esenliğine büyük önem veren Büyükşehir Belediyesi, esnaf ve sanatkar odalarının temsilcileri ile 2018 yılının ilk ‘Kent Esenliği’ toplantısı gerçekleştirildi.


Büyükşehir Belediyesinin toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Genel Sekreter Mustafa Yalçın, Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Görentaş, ilgili daire başkanları ile esnaf sanatkar odaları temsilcileri katıldı.

“En önemli gündem maddemiz İranlı turistler”


Toplantıda konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, burada kentin esenliği için bir araya geldiklerini söyledi.


Yalçın, “Toplantımızın en önemli gündem maddesi 15- 25 Mart tarihleri arasında ilimizi yoğun bir şekilde ziyaret eden İranlı turistler oluşturmaktadır. İlimizin tüm paydaşlarını ilgilendiren bu konu son derece önemlidir. Bu misafirlerimizi kentimizde en iyi nasıl ağırlarız. Bunun gayreti içinde olmalıyız” dedi.

Shopping Fest ile ilgili çalışmalar devam ediyor


İranlı turistlerin ağırlanmasıyla ilgili yapılacak olan çalışmalardan da söz eden Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Önümüzdeki günlerde bizler belediye olarak Kapıköy Sınır Kapısına gidip fiziki ortamla ilgili eksikleri gidermek için bir çalışma yapacağız. Kent merkezine gelince, kaldırım işgalleri ve diğer konularda daha etkili mücadele edeceğiz. Özellikle de bu tarihler arasında biraz daha işi sıkı tutacağız. Sizler de lütfen esnafımızı bu konuda duyarlı olmaları noktasında ikaz edin. Ayrıca 15-25 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan alışveriş festivali (Shopping Fest) ile ilgili çalışmalar da valimizin himayelerinde devam ediyor. Bizler buraları nasıl daha güzel gösterebiliriz? Bunun gayreti içerisindeyiz. Bunun hesabını yapıyoruz.”


Bir önceki ‘Kent Esenliği’ toplantısında alınan kararlarla çok iyi sonuçlar elde edildiğini ifade eden Yalçın, “Bu anlamda ruhsatsız otel ve rezidans denetimlerimiz çok iyi bir sonuç verdi. Okul ve cami çevrelerindeki içkili yerlerle alakalı çalışmalar var. Araç park yasağı ve ruhsatsız otopark denetimlerimiz devam ediyor. Lokanta ve fırınların denetimleri ile Van kahvaltısının bir marka değer olarak biraz daha özenli olması konusunda da çalışmalarımız devam etmektedir. Peynirciler çarşısı ile ilgili projemizi yaptırdık. Kısa süreli bir inşaat sezonu sonrası eski otantik havasına ulaşacaktır. Dilencilikle mücadele konusunda bir çalışmamız var” diye konuştu.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem