Oyun Koliklerin Sabırsızlıkla Beklediği PES 5 Çıkacak mı?

Dünya genelinde milyonlarca oyun severin beklediği Playstation5 in çıkış tarihi merakla bekleniyor

Bilim ve Teknoloji 9.10.2019 15:47:23 0
Oyun Koliklerin Sabırsızlıkla Beklediği PES 5 Çıkacak mı?
Tarih: 01.01.0001 00:00

Playstation 5 (PS5) için bir süredir gündemde yer alan çıkış tarihi için yeni bir iddia ortaya atıldı. Sony, PS5'in 2020 yılının sonuna doğru satışa çıkacağını duyurdu. Bununla birlikte Playstation 5'in kolları da değişiklik gösterecek. Kollar, titreşimi daha ön plana çıkaran "haptic feedback" teknolojisine sahip olacak. Ayrıca kol üzerinde bulunan R2 ve L2 tuşları da adaptif bir yapıya sahip olacak. Peki, PS5 ne zaman satışa çıkacak? İşte, Playstation 5 bekleyenler için bazı bilgiler

PLAYSTATİON 5 NE ZAMAN ÇIKIYOR?

Japonya merkezli teknoloji devi Sony, merakla beklenen yeni oyun konsolu PlayStation 5'in piyasaya çıkışı için tarih verdi. Şirket PlayStation 5'in 2020'nin sonunda satışa çıkacağını duyurdu.

PS5'İN FİYATI NE KADAR OLACAK?

PS5'in fiyatına dair henüz resmi bir açıklama bulunmuyor ancak Ace Research Institute Analisti Hideki Yasuda, yeni oyun konsolunun 499 dolar fiyat etiketi ile satışa sunulacağını belirtiyor.
Firmanın açıklamasında konsolun yeni kontrolcüsü hakkında da yeni bilgiler bulunuyor. Yeni kontrolcünün "haptic feedback" ile çok daha iyi geri bildirimler sunacağı aktarıldı.

Uzun yıllardır kullanılan mevcut sistemi değiştirdiklerini aktaran Sony, bu sayede hissiyatın ciddi şekilde artacağını belirtildi. Yeni kontrolcüde en ufak detayların dahi titreşim üstünden hissedilebileceği aktarıldı.

Ayrıca kontrolcüde R2 ve L2 tetik tuşlarının adaptif olacağı da aktarıldı. Oyun geliştiricileri bu tetik tuşlarının direncini duruma göre değiştirebilecek. Bu da oyunun gerçekçiliğini artıracak.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem