Meta Açıklama (Meta Description) Nedir?

​​​​​​​Meta açıklama (meta description) içeriğin özet kısmının sunulduğu genelde 160 karakterden oluşan bir HTML özelliği olarak tanımlanır.

Bilim ve Teknoloji 6.02.2020 22:00:20 0
Meta Açıklama (Meta Description) Nedir?
Tarih: 01.01.0001 00:00

Meta açıklama (meta description) içeriğin özet kısmının sunulduğu genelde 160 karakterden oluşan bir HTML özelliği olarak tanımlanır. Bir diğer tanımı ile ise meta taglar sitenin etiketi işlevini görür. Dijitalleşen dünyada sitelerin sayısı da giderek artış gösteriyor. Bu da her kullanıcının ön plana çıkma isteğini arttırıyor. Sitelerin ön plana çıkarak hedef kitleleri tarafından görünür olması için teknik seo çalışmaları yapılır. Seo çalışmalarının birçok bileşeni vardır işte bunlardan biri de meta açıklamasıdır. Evet, meta açıklamaları sitenizin google tarafından daha hızlı taranmasını ve öne çıkmasını destekleyen seo bileşenlerinden yalnızca biridir. Elbette google sürekli yenilendiği ve seo gereksinimlerini güncellediği için meta açıklamaları eski önemini yitirmeye başlamıştır.


Yine de Meta açıklama (meta description) kullanmayı tercih eden site sahipleri bulunuyor. Hazırlanan içeriğin 160 karakterlik kısmından oluşuyor. Burada dikkat edilmesi gereken husus seçilen meta açıklama içeriğinde yazıdaki anahtar kelime veya kelimelerin geçmesidir. Meta açıklama kısmı dış bakışta kullanıcıya içerik hakkında özet bilgi verecek nitelikte olmalıdır. Çünkü arama sonuçlarında kullanıcıların karşısına çıkan ilk kısımlardan biri olduğu için, son derece önem taşıyor. Aynı zamanda meta tagının seo dostu olduğunu da hiç aklınızdan çıkarmamanız tavsiye edilir. Yani sitenizin optimizasyonu ve arama motorlarında görünürlüğünü sağlayan teme yapı taşlardan biridir. Siz meta açıklamasını kısa bir paragraf olarak ekledikten sonra, kullanıcıların arama sonuçlarınsa site URL’nizin altında görünecektir. Meta tag kullanımı ve nasıl olması gerektiğine dair hala bilginiz yoksa Mobitek ajansındna konuya dair hizmet alabilirsiniz. Yine Mobitek tarafından size özel hazırlanan içeriği ayrıntılı bilgi almak üzere https://mobitek.com/meta-aciklama-meta-description-nedir/ adresinden incelemeniz de mümkünür.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem