Tunceli'deki orman yangınları tamamen kontrol altına alındı

Asayiş 15.08.2017 22:12:22 0
Tunceli
Tarih: 01.01.0001 00:00
TUNCELİ (İHA) – Tunceli Valiliği, terör örgütlerine yönelik operasyonlar kapsamında çıkan çatışmalar sonucu meydana gelen örtü şeklindeki orman yangınlarının tamamen kontrol altına alındığını bildirdi.
Tunceli Valiliği, kent dahilinde meydana gelen orman yangınlarının tamamının, Orman İşletme Müdürlüğü yangın ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucunda, kontrol altına alındığını açıkladı. Valilik, daha önce çeşitli sosyal medya ve basın yayın organlarında çıkan haberlerde “Dersim Yanıyor” başlığı altında asılsız haberlerin yapıldığı ve Tunceli’ye ait olmayan yangın fotoğraflarının kullanılmasıyla ilgili 5 gün önce açıklama yaptıklarını anımsattı. Tunceli’de bir ay içerisinde güvenlik güçleri tarafından bölücü terör örgütlerine karşı yürütülen mücadele kapsamında, 19 terörist etkisiz hale getirildiği, çok sayıda mühimmat ve patlayıcı madde ele geçirildiği belirtilen açıklamada, "İlimizde terörist unsurların bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmalar azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir. Bu kapsamda ilimiz Hozat-Aliboğazı, Merkez-Kutuderesi ile Munzur Vadisi-Bali Deresi mevkilerinde son bir hafta içerisinde güvenlik kuvvetlerimizce terör örgütlerine yönelik yürütülen operasyonlar kapsamında şiddetli çatışmalar yaşanmış, çatışmalar sonucu meydana gelen orman yangınları örtü yangını şeklinde olup, orman alt tabakasında bulunan kurumuş otların yanması sonucu meydana gelmiştir. İlimiz Hozat-Aliboğazı mevkiinde meydana gelen orman yangını Orman İşletme Müdürlüğümüz yangın ekipleri tarafından kontrol altına alınmıştır.
Merkez- Kutuderesi ile Munzur Vadisi- Bali Deresi Mevkilerinde meydana gelen örtü yangınlarına ise devam eden operasyonlar nedeniyle müdahale edilememiş olup, operasyonlar sonucunda gerekli müdahale yapılacağını duyurmuştuk. Bu kapsamda 14 Ağustos 2017’de Merkez-Kutuderesi’ndeki örtü altı yangını tamamıyla kontrol altına alınmış idi. 15.07.2017 tarihinde de Munzur Vadisi -Bali Deresi mevkiindeki örtü altı orman yangını sabah erken saatlerde başlayan çalışmalarımız sonucunda Orman İşletme Müdürlüğümüz ekiplerince tamamıyla kontrol altına alınmıştır" ifadelerine yer verildi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem