Milli Savunma Bakanlığı'ndan yeni askerlik sistemi açıklaması

Milli Savunma Bakanlığı:"Yeni Askerlik Sistemi ile ilgili olarak; çalışmamızın ilk taslağı Kabine Toplantısında Sn. Cumhurbaşkanımıza sunulmuştur. Çalışmalarımız, diğer Bakanlıklar/Kurumlarla koordineli olarak devam ediyor aç?

Asayiş 12.02.2019 17:18:16 0
Milli Savunma Bakanlığı'ndan yeni askerlik sistemi açıklaması
Tarih: 01.01.0001 00:00

Milli Savunma Bakanlığı:"Yeni Askerlik Sistemi ile ilgili olarak; çalışmamızın ilk taslağı Kabine Toplantısında Sn. Cumhurbaşkanımıza sunulmuştur. Çalışmalarımız, diğer Bakanlıklar/Kurumlarla koordineli olarak devam ediyor açıklaması yapıldı.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada; 'Çalışmalarımız, diğer Bakanlıklar/Kurumlarla koordineli olarak devam ediyor. Maksadımız, Toplumdan geniş bir kabul görecek, tüm ihtiyaçları ve talepleri karşılayacak dengeli bir sistem teşkil etmektir. Önümüzdeki günlerde çalışmalar Cumhurbaşkanımızın onayına sunulacak. Sonuçlar müteakiben kamuoyuyla paylaşılacaktır' denildi.

Savunma İmkân ve Kabiliyetlerini Geliştirme Gayretleri ile ilgili olarak; azami yerlilik ve millilik kriterleri çerçevesinde önümüzdeki dönemde envantere alınacak savunma sanayi ürünleri ile çok daha modern silah sistemleri ve teçhizatla günümüz ve geleceğin muharebe ortamında etkinlik ve caydırıcılığın artırılması hedeflenmektedir.”

Bakan Akar'ın Savunma sanayii atılımları çerçevesinde, yüzde 70'lere varan yerlilik ve millîlik oranı her geçen gün arttığını; Millî ve Yerli Savunma Sanayinin Bir Tercih Değil, Zorunluluk Olduğunu her fırsatta vurguladığına dikkat çekilerek şöyle denildi:

“Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi - TCG ANADOLU projesi inşa faaliyetleri planlanan çerçevede devam etmektedir. Geminin 2019'un ilk çeyreğinde suya indirilmesi ve kesin kabulünün Kasım 2022'de olması öngörülüyor.

Bütün bu faaliyetlerimiz kararlılıkla ve etkinlikle devam ederken elde edilen başarılarda en büyük pay sahibi, Kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğü, asil milletimizin egemenlik ve bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyor, kahraman gazilerimize, şehit ve gazilerimizin kıymetli ailelerine saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz.

Millî Savunma Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hak ve menfaatlerini korumak ve vatandaşlarının can güvenliğini sağlamak maksadıyla, millî birliğimizi ve bölünmez bütünlüğümüzü hedef alan başta FETÖ/PDY, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü olmak üzere, iç ve dış her türlü tehdide karşı şu ana kadar yürüttüğü mücadeleyi bundan sonra da giderek artan bir azim ve kararlılıkla, en son terörist de etkisiz hale gelene kadar sürdürecektir.

Muvazzafı, emeklisi, her rütbedeki asker ve sivil personeli şehit yakınları ve gazilerimizle büyük bir aile olan/ Millî Savunma Bakanlığının tüm personeli, “En büyük takdir, güvenilmek; en büyük başarı bu güvene layık olmaktır” anlayışıyla/ bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da asil milletimize canla başla hizmet etmeye/ ülkemizin hak ve menfaatlerini korumaya/ Silahlı Kuvvetlerimizin etkinliğini, caydırıcılığını ve saygınlığını artırmak için kararlılıkla çalışmaya devam edecektir.”  


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem