Malatya'da FETÖ/PDY soruşturması

Asayiş 22.06.2017 16:16:56 0
Malatya
Tarih: 01.01.0001 00:00
Malatya’da FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik sürdürülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 19 eski öğretmenden 1’i tutuklanırken 18’i ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.
Malatya Valiliği OHAL bürosundan yapılan yazılı açıklamada Malatya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile Fetullahçı Terör Örgütü-Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan Milli Eğitim Müdürlüğünden daha önce ihraç edilen 19 eski öğretmenin sorgularının ardından adliyeye sevk edildiği belirtildi.
Savcılık sorgulamalarının ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen 19 kişiden 1’i tutuklanırken 18 kişi ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.
Öte yandan Kale İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Kömürhan Köprüsünde yapılan kimlik kontrolünde, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan arandığı tespit edilen 1 şahsında gözaltına alındığı bildirildi.
Malatya Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmada ise Mardin Sulh Ceza Hakimliğince FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan aranan 1 şahsın yakalandığı belirtildi. ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilen şüphelinin SEGBİS ile katıldığı duruşmada Mardin Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak Malatya E Tipi Kapalı cezaevine teslim edildiği kaydedildi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem