Kars'ta FETÖ/PDY operasyonu

Asayiş 21.09.2018 12:28:43 0
Kars
Tarih: 01.01.0001 00:00
Kars’ta FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik Kars merkezli 12 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 7 kişiden 3’ü tutuklandı.
FETÖ/PDY Terör Örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve askeri yapılanma içerisinde bulunan örgüt mensuplarının yakalanması için Kars Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Kars İl Emniyet Müdürlüğü, TEM. ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen ortak çalışmalarda Kars’ta kontörlü ve umuma açık yerlerdeki sabit hatlardan, FETÖ/PDY mahrem yapılanmasında bulunan kişilerin, TSK içerisindeki diğer örgüt üyeleri ile haberleşmede kullandığı GSM hatları ve bu hatların sahipleri olduğu açık kimlik bilgileri tespit edildi.
Açık kimlikleri tespit edilen Albay, Yüzbaşı, Üsteğmen ve Astsubay rütbelerindeki 7 yedi TSK mensubu 11.09. 2018 tarihinde Kars merkezli 12 İlde yapılan operasyonlarda gözaltına alınmıştır.
Gözaltına alınan ve emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler TEM Şube Müdürlüğü’nce Adliye’ye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 7 kişiden etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan 5 kişi adli kontro şartı ile serbest bırakıldı. Şüpheli 3 kişi ise tutuklanarak Cezaevine teslim edildi.
Öte yandan konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, “Kars genelinde terör örgütü mensuplarının yakalanmalarına yönelik çalışmalarımız, demokratik hukuk kurallarından taviz vermeksizin geçmişte olduğu gibi bundan sonra da büyük bir hassasiyetle devam edecektir” denildi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem