FETÖ'nün kardeşi ve yeğenlerinin de aralarında bulunduğu cinsel istismar dosyası yeniden açıldı

Asayiş 25.12.2017 15:55:07 0
FETÖ
Tarih: 01.01.0001 00:00
Erzurum’da 10 yıl önce o dönem 15 yaşında olan kıza tecavüz ettikleri iddiasıyla 9 kişi hakkında beraat kararıyla sonuçlanan, aralarında FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in kardeşi Seyfullah Gülen, yeğenleri Ammar ve Selahaddin Gülen’in de yer aldığı 63 kişi için takipsizlik verilen dosya yeniden açıldı.
Sahte belgeler ve usulsüz olarak kapatılan ’utanç dosyası’ 10 yıl sonra yeniden açıldı. FETÖ izi çıkan dosya ile ilgili yeniden derin bir soruşturma başlatan Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı, usulsüzlükleri tek tek ortaya çıkardı. Başlatılan soruşturmada 28 Kasım 2014’te ölen Seyfullah Gülen (72) için takipsizlik kararı verilirken, firari olan oğulları Ammar Gülen (35) ile Selahaddin Gülen’in (26) de aralarında bulunduğu A.K., A.S., E.Y., M.K., N.A., M.E., R.T., S.E., V.A. ve Z.S. hakkında, Erzurum 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Sanıkların ’çocuğun zincirleme şekilde nitelikli cinsel istismarı’ suçundan 30-42 yıl kadar, ’kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan ise 4,5 yıldan 15 yıl 9 aya kadar hapsi istendi.
Daha önce beraat kararı ile sonuçlanan dosya yeniden aynı mahkemede görülmeye başlandı. İlk kez yargılanmasına başlanan tutuksuz sanıkların 10’u duruşmada hazır bulunurken, firari olan Gülen kardeşler, katılmadı. Sanıklar tümü üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti, Gülen’in firari yeğenleri Selahaddin ve Ammar Gülen hakkındaki yakalama emirlerinin devamına karar verdi. Sanık Selahaddin Gülen hakkında ayrıca ’kırmızı bülten’le arama kararı çıkarılmasına hükmeden heyet, mağdur S.K.’nin ifadesinin alınması için mahkemede hazır edilmesini kararlaştırarak duruşmayı erteledi.
Öte yandan o dönem Gülen’in kardeşi ve yeğenlerinin tecavüz davasının kapatılması için sahte evrak düzenleyen ve görevi kötüye kullanan 16 polis memurunun ise 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde yargılamaları devam ediyor. Utanç dosyasını kapatan dönemin Başsavcıvekili Taner Aksakal ile beraat kararı veren 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erol Ofluoğlu, FETÖ üyesi oldukları iddiasıyla meslekten ihraç edildi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem