FETÖ'den yargılanan 3 eski öğretmene 18 yıl 9 ay hapis

Asayiş 16.06.2017 13:37:25 0
FETÖ
Tarih: 01.01.0001 00:00
Elazığ’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan 3 eski öğretmene toplam 18 yıl 9 ay hapis cezası verildi.
FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün gizli haberleşme ağı ’ByLock’u kullandıkları gerekçesiyle gözaltına alınıp tutuklanan ve Kanun Hükmündeki Kararname ile öğretmenlikten ihraç edilen B.K., M.A. ve S.Ö. hakkında Elazığ 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın karar duruşması görüldü. Duruşmaya tutuklu sanıklar B.K., M.A. ve S.Ö. katıldı. Sanıkların tamamı örgütün gizli haberleşme ağı ’ByLock’u kullanmadıklarını iddia ederken, örgütle bağlantılı sendikaya üye olduklarını ancak 15 Temmuz darbe girişimi sonrası sendikanın FETÖ ile bağlantılarının olduğunu fark ederek istifa ettiklerini belirtti. Sanıklar, terör örgütü üyesi olmadığını ifade ederek, haklarında beraat kararı verilmesini istedi.
Savcı ise mütalaasında 3 sanığın da FETÖ/PDY’nin gizli haberleşme ağı ’ByLock’u kullandığını, örgütle iltisaklı okul, banka ve sendika ile bağlantılarının olduğunu belirterek, terör örgütü üyeliğinden cezalandırılmasını talep etti.
Mahkeme heyeti, her sanığa ayrı ayrı 6 yıl 3’er ay olmak üzere toplam 18 yıl 9 ay hapis cezası verdi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem