Ağrı'da Eylül ayı asayiş bilançosu: 69 tutuklama

Asayiş 8.11.2018 17:30:15 0
Ağrı
Tarih: 01.01.0001 00:00
Ağrı’da Eylül ayı içerisinde FETÖ/PDY, PKK/KCK terör örgütleri başta olmak üzere kaçakçılık, uyuşturucu madde ticareti ve göçmen kaçakçılığı yapan kişilere yönelik yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 69 şüpheli tutuklandı.
Valilikten yapılan açıklamada, Fethullahçı terör örgütünün (FETÖ) mahrem askeri yapısı içerisinde faaliyet yürüttüğü tespit edilen ve mahrem imamlarca ankesörlü telefonlardan örgütsel amaçlı olarak aranan rütbeli askerlere yönelik yapılan operasyonlarda yakalanan şüphelilerden 10’unun adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı 3 şüphelinin ise tutuklandığı bildirildi.
PKK/KCK terör örgütüyle mücadele kapsamında 22 şüphelinin tutuklandığı 12 şüphelinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı belirtildi. Açıklamada, terör örgütüne ait çok sayıda dijital ve örgütsel materyal, 7 ruhsatsız av tüfeği, 2 kurusıkı tabancanın ele geçirildiği ifade edildi.
Kaçakçılık suçları ile mücadele kapsamında 271 bin 940 paket kaçak sigara 19 bin 937 litre kaçak akaryakıt, 64 bin 821 ilaç, 139 kilo emtia, 2 sahte belge, 200 sikke ve 21 araca el konulduğu kaydedildi. Operasyonlarda 1 kişi de tutuklandı. Uyuşturucu madde ticareti ve kullanımı ile mücadele kapsamında, bin 200 gram metamfetamin, 6 gram eroin, 30 gram esrar, 9 gram sentetik kannabinoid, 6 gram afyon sakızı ele geçirildi. Haklarında adli işlem başlatılan 4 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti kapsamında yapılan operasyonlarda yurda yasal olmayan yollardan giriş yaptığı belirlenen 415 göçmen şahıs yakalanarak haklarında yasal işlem başlatıldı. Göçmenler üzerinden haksız kazanç elde ettiği tespit edilen ve göçmen kaçakçılığı suçuna karışan şüphelilere yönelik operasyonlarda 20 şüpheli tutuklandı, 3 şüpheli de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Asayiş suçları kapsamında aranan şahıslarla ilgili yapılan çalışmalarda 16 şüpheli tutulandı. Mal varlığına karşı işlenen suçlarla ilgili olarak yakalanan 2 şüpheli adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı, 3 şüpheli tutuklandı.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem