Tarih: 10.10.2025 12:15
Malatya’da tütün denetimi yapıldı
Malatya'da 2024-2028 Tütün Kontrolü Strateji Belgesi ve Eylem Planı kapsamında, Battalgazi ilçesinde tütün denetimleri yapıldı.
Battalgazi'de gerçekleştirilen denetimlere Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Metin Ünlü, Battalgazi İlçe Emniyet Müdürü Fevzi Yurtsever, Battalgazi İlçe Jandarma Komutanı İbrahim Adıgüzel, Battalgazi İlçe Sağlık Müdürü İbrahim Tak ve İl Tütün Denetim Koordinatörü Bülent Ceylan katıldı.
Ekipler, Malatya City AVM içerisinde bulunan işletmelerde tütün ürünleri satışı, kapalı alanda tütün kullanımı ve mevzuata uygunluk konularında denetimler gerçekleştirdi. Tütün kontrolüne yönelik farkındalık oluşturmak ve mevzuatın uygulanabilirliğini artırmak amacıyla yapılan denetimlerde, işletmelere bilgilendirme ve uyarılarda bulunuldu.
Tütün kullanımının azaltılmasına yönelik denetimlerin il genelinde aralıksız devam edeceğini bildirdi.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —