Mutki'de halk toplantısı

Yerel 17.03.2017 16:02:18 0
Mutki
Tarih: 01.01.0001 00:00
Bitlis’in Mutki Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Kılıç tarafından halk toplantısı düzenledi.
Belediyenin sosyal tesislerinde düzenlenen ve ilçenin genel durumunun ele alındığı toplantıda konuşan Kılıç, yapımı devam eden çeşitli projelerin bitmeye yakın olduğunu belirterek, Mutki’nin daha ferah bir yer olacağını belirtti. Kaymakam Kılıç, ilçede bulunan afet konutlarının tapu sorununun çözümü için gerekli girişimlerde bulunduğunu dile getirerek, “Yakın zamanda bu sorun çözüme kavuşturulacak. Yol konusunda talebi olan kim varsa ilgileneceğiz. Ayrıca kardeş belediye olduğumuz Bolu Belediyesiyle sokak sağlıklaştırma ve dış cephe giydirme çalışmaları yapacağız” dedi.
2008 yılında yapılan imar planının sorunlara yol açtığının belirtilmesi üzerine Kaymakam Kılıç, sorun yaşanan bölgelerde talebe göre çalışmaların olacağı belirtti. Mutki’de yaşayan ve dışarıdan gelen kadınların ihtiyaçlarını giderip dinlenebilecekleri alanların eksikliğine de değinen Kılıç, “Bir haftaya kadar açılacak olan Aile Destek Merkezimiz tamamıyla kadınlara hitap edecek. Burası kadınlar için eğitim merkezi olacak. Kurslar açılacak, çocuklar için oyun alanları olacak. Köylerden gelen kadınlar artık akşama kadar minibüslerde beklemeyecek. Öte yandan, TOKİ Sosyal Tesisi de çalışmalar tamamlandıktan sonra gençlik merkezi olarak hizmet verecek. Mutki Kaymakamlığı ve Mutki Belediyesinin ortak girişimiyle ihtiyaç sahiplerinin giyim ihtiyaçları karşılanacak. Sosyal markette en kısa zamanda hizmet vermeye başlayacak ve ihtiyaç sahipleri sıkıntı yaşamadan ihtiyaçlarını karşılayabilecekler” dedi.
İlçeye yeni bir cami ve Kur’an kursu açılacağını söyleyen Kılıç, “Yeni bir cami için çalışmalarımız sürüyor. İnşallah yaza kadar tamamlanmış olacak. Yapılacak olan müftülük binamızın içerisinde Kur’an kursu ve kültür merkezi de olacak” bilgilerini verdi.
Tamamlanacak projelerden sonra Mutki’nin daha refah bir yer olacağını vurgulayan Kılıç, katılımcılardan çevre temizliğine dikkat etmelerini istedi.

Anahtar Kelimeler: Mutki’de halk toplantısı
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem