Mart Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü ve şehitleri anma günü

Yerel 18.03.2017 12:07:22 0
Mart Çanakkale Zaferi
Tarih: 01.01.0001 00:00
Muş’un Bulanık ilçesinde, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir program düzenlendi.
Bulanık Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ile başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Hükümet konağı önündeki çelen sunma programından sonra Bulanık İlçe Halk Eğitim Merkezi binası girişinde Bulanık Said Nursi Anadolu lisesi tarafından sergilenen Çanakkale şehitleri adlı resim sergisinin açılışı yapıldı. Resim sergisinden sonra Bulanık Turgut Özal Ortaokulu ve Bulanık Said Nursi Anadolu lisesi tarafından hazırlanan programa geçildi. Turgut Özal Ortaokulu öğretmeni Umut Taşkıran, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Şehitleri selamlayarak yaptığı konuşmasında Taşkıran, "Bastığımız yerde yatanlar, sınıflardaki haritaları bize vatan bıraktılar. Toprak kanla yoğrulmuşsa, canla ödenmişse bedeli artık vatandır. Vatan ay yıldızlı al bayraktır. Vatan ezandır. Vatan korkma diye başlayan İstiklal Marşı’dır. Geri dönmeyi düşünmeden giden, şehitlerimizin yattığı ve vatan kalbinin attığı sessiz yığın Çanakkale’yi Çanakkale yapan, gelenler yani düşman değil; Çanakkale’yi Çanakkale yapan, gelenleri karşılayan asil ruhtur. O öyle bir ruhtur ki, ben esir yaşamaktansa özgür ölmeyi yeğlerim diyen insanların ruhudur. Çünkü onların davası vatan davasıdır. Ve bir gün ihtiyaç duyarsak bu güç damarlarımızda ki asil kanda mevcuttur. Şuan rahat bir şekilde nefes alıyorsak eğer, unutmayalım birileri, Çanakkale’de, İstiklal savaşında 15 Temmuz’da nefeslerini kaybettiği için rahatça yaşıyoruz ve o gidenler, o yüz binler, kefensiz yatıp toprağa vatan ismini vermiş yiğitler için; Yüce Yaradan Rabbim diyor ki: "onlara ölü demeyiniz, onlar diridirler". Tüm şehitlerimizin mekanları cennet olsun, hepsine selam olsun. Ruhları şad olsun" dedi.
Konuşmanın ardından şiirler okunması, tiyatro gösterimi ile program devam etti. Daha sonra 18 Mart Çanakkale Zaferi ile ilgili düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Kaymakam Hacı Arslan Uzan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ömer Altaş ve İlçe Emniyet Müdürü Vekili Cihat Kayaer tarafından çeşitli hediyeler verildikten sonra program sona erdi.

- Şehit aileleri ve gaziler bir yemekte araya geldi

(Fotoğraflı)

MUŞ (İHA) - Muş’un Bulanık ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferinin 102. yıldönümünü kutlama ve ’Şehitleri Anma Günü’ programı çerçevesinde yemek gerçekleşti.
Gerçekleşen yemeğe Bulanık İlçe Kaymakamı Hacı Arslan Uzan, Cumhuriyet Başsavcısı Velat Önel, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ömer Altaş, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Cihat Kayaer, Askerlik Şubesi Başkanı Personel Teğmen Mehmet Metin, şehit aileleri, gaziler ve aileleri katıldı. Bulanık İlçe Kaymakamı Hacı Arslan Uzan, tüm masaları birer birer dolaşarak konuklarla yakından ilgilendi. Çanakkale savaşının dünya tarihinde dönüm noktası olduğunu belirten Bulanık Cumhuriyet Başsavcısı Velat Öncel, “Kurtuluş savaşına zemin hazırlayan bir azmin mücadelesidir. Çanakkale savaşı bizi zaferlere taşıyan Mustafa Kemal Atatürk gerçeğini ortaya çıkarmış, milletimiz 500 bin evladını bu savaşta şehit vermiştir. Mukaddes vatan toprakları için canlarını seve seve vererek, bir ulusun kaderini değiştiren vatanımızı, istiklalimiz ve sarsılmaz mihmandarı ve eşsiz cesaretlerine borçlu olduğumuz aziz şehitlerimiz dünyada eşi benzeri olmayan bir destan yazmışlardır” dedi.
Tüm şehitleri saygı ve minnetle andıklarını ifade eden Öncel, yemeğin gerçekleşmesine vesile olan ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
Bulanık İlçe Kaymakamı Hacı Arslan Uzan ise yaptığı konuşmasında; “Bizler Türk milleti olarak tarih boyunca bulunduğumuz yerleri vatan yapmak için, vatan olarak koruyabilmek için binlerce, milyonlarca şehit vermişiz ve hala vermeye de devam ediyoruz. Bu bize tarih olarak miras olsa da bugün için söylüyorum coğrafyamızın getirdiği bir sonuç. Canlarını bu devlet, bu bayrak, bu vatan için feda etmiş tüm vatan evlatlarını şükran ve saygıyla anıyor, vatan kahramanlarının aileleri olarak sizlere bir kere daha Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına şükranlarımı iletiyor, saygılar sunuyorum” dedi.
Konuşmaların ardından dua okunurken, eller şehitlerin ruhu için açıldı. Yemek dua ile son buldu.


- Şehit ailelerine anlamlı ziyaret

(Fotoğraflı)

Galip Kılınç
MUŞ (İHA) - Muş’un Bulanık Askerlik Şubesi Başkanı Personel Teğmen Mehmet Metin, şehit ailelerini ziyaret etti.
Muş’un Bulanık Askerlik Şubesi Başkanı Personel Teğmen Mehmet Metin ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nazire Korkmaz, şehit ailelerini evlerinde ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi. Bulanık İlçe Askerlik Şubesi Başkanı Personel Teğmen Mehmet Metin ve Sosyal Yardımlaşma ve dayanışma Vakfı Müdürü Nazire Korkmaz ile birlikte ziyaret ettiği şehit aileleri ile bir süre sohbet etti. Şehit ailelerinin sorun ve sıkıntılarını da dinleyen Askerlik Şubesi Başkanı Personel Teğmen Mehmet Metin, şehitler sayesinde bu toprakların vatan olduğunu belirterek, şehitler ve aileleri için yapılacak bir iş olduğunda her zaman hazır beklediklerini söyledi. Şuanki huzur ve rahatı şehitlere borçlu olduklarını dile getiren Askerlik Şubesi Başkanı Personel Teğmen Mehmet Metin, her zaman şehit ailelerinin yanında olduklarını, her türlü ihtiyaç ve sorunlarında kapılarını çalabileceklerini dile getirdi.
Askerlik Şubesi Başkanı Personel Teğmen Mehmet Metin ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nazire Korkmaz, ziyaretinden dolayı mutlu olduklarını belirten şehit aileleri, kendileri için en büyük hediyenin unutulmamak olduğunu söyledi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem