AK Parti Patnos Kadın Kollarından okuma-yazma seferberliği

Yerel 13.06.2017 11:07:41 0
AK Parti Patnos Kadın Kollarından okuma-yazma seferberliği
Tarih: 01.01.0001 00:00
AK Parti Patnos Kadın Kolları İlçe Başkanlığı, "Mahallelerde Okuma-Yazma Bilmeyen Kadın Kalmasın" sloganıyla, ilçe genelinde okuma-yazma seferberliği başlattı.
Patnos Kadın Kolları İlçe Başkanı Nuran Kılıç, "Okuma-yazma bilmeyen kadınlarımızı, mahalle temsilcilerimiz ve yönetim kurulu üyelerimizin araştırmalarıyla tespit edip liste oluşturduk. Bu listeyi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne iletip desteklerini aldık. Okuma-yazma kursunu başlatmış olduk" dedi.
Amaçlarının, Patnos’ta okuma-yazma bilmeyen kadın kalmaması olduğunu vurgulayan Nuran Kılıç, kurs süresince öğrencileri yakından takip ettiklerini ve her türlü ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyleyerek, bundan sonra da belirli aralıklarla okuma-yazma kursu başlatacaklarını dile getirdi. Kursu bitiren bayanlardan çoğunun işe başladığını ifade eden Kılıç, şöyle konuştu:
“Halk Eğitim de çalışırken eğitimlerini yarım bırakan ,okutulmayan kız çocuklarını, okuryazar bile olmayan bayanlarımızı motive ederek açık liselere kayıtlarını yaptırıp, eğitim hayatlarına tekrardan devamlarını sağladık. bununla beraber mesleki liselere ve kendi kurslarımıza da devamlarını sağlayarak meslek edindirdik. Kimilerini çocuk gelişimi yüz yüze eğitim, imam hatip yüz yüze eğitim okullarına yönlendirdik. Bunlardan üniversiteye giden kızlarımız oldu. Kuran kursu hocalarımız oldu. Mesleki liselerden, kalfalık, ustalık, usta öğreticilik sertifikalarını alarak halk eğitime bağlı el sanatları kursları açtık. Çok uzun meşakatli bir süreçti .Bugün meyvelerini aldık birçok kadınımıza örnek oldular. Buda şunu gösteriyor ki kadınlarımızın ve kızlarımızın ellerini tutup yön ve yol gösterirsek kazanımlarımızın, tahminimizden de öte olacağı aşikar”

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem