Yol-İş 2 Nolu Şube'de nöbet değişimi

Van'da gerçekleşen Yol-İş Sendikası 2 Nolu Şube'nin olağan genel kurulu sonrası yeni başkan Mehmetşah Aslah olarak belirlendi. Yol İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar'ın da katıldığı kongrede, üyelere sahip çıkılması istendi.

Van Haberleri 19.07.2018 23:23:28 0
Yol-İş 2 Nolu Şube
Tarih: 01.01.0001 00:00

Yol-İş Sendikası Van 2 Nolu Şube'nin 10. Olağan Genel Kongresi, Elite World Otel'de yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, divan teşekkülü oluşturuldu.

 

Ardından söz alan Yol-İş Sendikası Van 2 Nolu Şube Başkanı Mevlüt Sağlam, coğrafyamızda yaşanan hadiselere değindi.

 

Ülkemizin çevresinde yaşanan son durumunun kaygı verici olduğunu belirten Sağlam,  "Ülkemizin etrafı ateşlerle sarılmış. Bugün Irak, Suriye, Filistin, Arakan ve bunun gibi sayacağımız bir sürü ülke de teröristler dolmuş durumda. Ve bu teröristler oyunlarını oynamış durumdalar. Tutturdular Irakta dediler ki nükleer güç var. Vurdular parçaladılar ve şimdi de yapmaya çalışıyorlar. Yani hem silah satıyorlar, hem insan öldürüyorlar ve peşinden de müteahhitler orayı yapıyorlar. Bugün Suriye'ye baktığımızda aynı hiç değişen bir şey yok. Bugün demokrat diye geçinen insanlar onlar gibi Amerika'nın bayrağını sallıyor. Amerika topraklarında göbek atıyor. Bunlara ne yapmamız lazım" diye konuştu.

 

SAĞLAM'DAN, BAŞKANLIK SİSTEMİ'NE ÖVGÜ…
Sağlam, Başkanlık Sisteminin faydalı olacağına inandığını belirterek, "Biz diğer genel kurulumuzun kongresini yaptığımız zaman ülke parlamenter sistemle yönetiliyordu bugün başkanlık sistemiyle yönetilmekte. Bu başkanlık sisteminin çokta sağlıklı ve güzel olacağına ben şahsımla inanıyorum. Genel kurula bir noktada hesap vermek lazım. Gerçekten eğer bizim bir eksiğimiz girdiğimiz varsa delege arkadaşlarımız çıkıp bize söylesinler. Sayın genel başkanımız Ramazan Ağar'ın bu sendika üzerinde çok emekleri var. Gerçekten eğer biz bu taşeron işçilerin haklarını koruyabilseydik en başta Allah'ın izniyle sonrada bu yol-iş sendikasının sayesinde olmuştur. Biz Yol-iş olarak her zaman kendi onurumuzun, şerefimizin üzerinde durarak buralara gelmiş olduk. Çünkü biz bu işte bir onur kazandık. Beni Yol-iş Sendikası sayesinde bir Türkiye tanıdı. Arkadaşlarımızda bize haklarını helal etsinler. Ama biz inanıyoruz ki arkadaşlarımız bu işi helaliyle yapacaktır. Genel Kurulumuz 'un Yol-işimize tüm işçilerimize ve işçi sınıfına hayırlı olmasını diliyorum. Hepinize saygılarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

 

GENEL BAŞKAN AĞAR: İYİ HİZMETLER YAPAN TEŞKİLATLARIZ
Daha sonra söz alan Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, dört senede bir yenilenen genel kurulun hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına başladı.

 

Ağar, yeni seçilecek yönetime başarılar dileyerek, "Burada teşkilatımızın sıkıntılarından bahsedeceğiz, çalışma hayatıyla ilgili konulara değineceğiz ve ülkemizin bundan sonraki yeni sistemindeki durumuna da değineceğiz. Biz gerçekten ülkemizde iyi hizmetler yapan teşkilatlarız. Ve bizim hizmetlerimizi maalesef hiçbir zaman takdir görmeyen anlayış içerisinde bizlere bakmadıklarından dolayı teşkilatımızla hiçbir hak yüzü görmedik" dedi.

 

KÖY HİZMETLERİ KAPATILDI, ÖZEL İDARELER BÜYÜKŞEHİR'E DEVREDİLDİ
Köy hizmetlerinin kapatılması konusuna değinen Ağar, "Hala bizimle ve teşkilatımızla uğraşılmaya devam ediliyor. Köy hizmetleri genel müdürlüğü kapatıldı, özel idarelere bağlandı. Yetmedi, Büyükşehir sistemi çıktı ve burada çalışan arkadaşlarımızın tamamı belediyelere aktarıldı. Belediyeden havuza aktarıldı. Havuzdan alakası olmayan kurumlara gönderildi. Ve Feriştahları oynar hale geldi. Yani insanlar hiç rahat bırakılmadı. Yani şu anda İçişleri Bakanlığı'na bağlanan mahalli idareler genel müdürlüğü kaldırıldı. Dolayısıyla özel idareler Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlandı. Ve Belediyelerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlandı. Yani yerel yönetimler artık Çevre Bakanlığı marifetiyle hizmete devam edecektir. Ama basının yazdığı Ocak ayında gündeme getirdiği ve bugün tekrar gündeme getirmesi bizim tekrar büyükşehir sistemine sokarlarsa Çevre Bakanlığına bağlanırdık. Ben inanıyorum ki Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan inşallah bu basında yazan 13 Ocakta yazmış olduğunu tekrar gündeme getirmesini reddedecektir. Dolayısıyla önemli hizmet götüren köyümüze hizmet götüren bu teşkilatımıza Cumhurbaşkanımızın özellikle sahip çıkmasını istiyoruz. Çünkü artık Başkanlık sistemi 24 Haziran'da gerçekleşti. Bunu da millet yaptı. Yani parlamenter sistemden başkanlık sistemine geldik. Şuanda Bayram öncesi, Yılbaşı öncesi almış olduğumuz ikramiyeler dahi Cumhurbaşkanlığımız bütçesine geçti. Çünkü bakanlar kurulu kararıyla verilen bir ikramiyeydi bu. Bizim teşkilatımıza sahip çıkmaz ise yumuşak bir şekilde kimseyi kırmadan söylemiş olarak, bu basının yazdığı gerçekleşmeye başlar ise, teşkilatımıza sahip çıkmazlar ise, bu insanların emeklerini inkâr ederlerse, bu insanları perişan etmeye kalkarlarsa o zaman karşılarında adam gibi dimdik duracağız. Elimizden geldiği kadar mücadelemizi yapacağız. Genel Kurulumuzun Yol-işimize tüm işçilerimize hayırlı olmasını diliyorum" diyerek sözlerini bitirdi.


Ardından yönetim ve denetim kurulu seçimlerine gidildi.

Tek liste halinde gidilen yeni yönetim kurulu üyeleri; Mehmetşah Aslan(Başkan), Mahmut Akdağ, Vedat Subaşı, Cahit Orak ve Hüsnü Şimşek'ten oluştu.


Yedek yönetim kurulu üyeleri ise, Aydın Bütün, Naif Bozkurt, Fuat Sevi, Erdinç Bayraktar, Salih Tarhan'dan oluştu.
Denetleme kurulu asil üyeleri, Faruk Kara, Metin Yazma ve İhsan Devrim'den oluşurken, yedekler ise Yılmaz Gez, Hamza Çiftçi, Servet Sancar'dan oluştu. Disiplin kurulu üyeliğine Hatıra Serkeni, Mehmet Nuri İlik, Nail Aşit, İlyas Yakar ve Nazım Dinar seçildi.


Yedek üyeler; Savaş Meriç, Yılmaz Işık, Seyni Aydemir, Maşallah Yiğit ve Sadullah Yüzgeç'ten oluştu.
Üst kurul delegelerine ise; Mahmut Akdağ, Vedat Subaşı, Murat Uçar, Kenan Uçak ve Murat Yavuz'dan oluştu.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem