Vanlı kadınlar Mehmetçik için kolları sıvadı

Vanlı kadınlar, Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatına katılan Mehmetçik için ilmek ilmek atkı ve bere örüyorlar.

Van Haberleri 12.02.2018 13:05:52 0
Vanlı kadınlar Mehmetçik için kolları sıvadı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekatı sürerken, Van’ın Tuşba ilçesinde yaşayan kadınlardan da Mehmetçik’e ‘anne sıcaklığında’ destek geldi. Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Tuşba Kadınlara Yönelik İş Geliştirme ve Mesleki Eğitim Merkezi (TUŞMEK) projesi kapsamında bir araya gelen kadınlar, Mehmetçik için ilmek ilmek atkı ve bere örüyorlar. Mehmetçiklerin atkı ve bereye ihtiyacının olmadığına dikkat çeken kadınlar, böyle bir çalışmanın Doğu illerinde yapılmasının ayrı bir önem taşıdığını söylediler.


Atkı ve bere ören kadınları, Kalecik TOKİ’de bulunan Atatürk Ortaokulunda ziyaret eden Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, proje ile ilgili bilgi vererek, kadınlara teşekkür etti. Yaklaşık 13 ayrı kursta kadınların Mehmetçik için atkı ve bere ördüğünü ifade eden Başkan Özgökçe, “Nasip olursa bunlar yarın için hazırlandıktan sonra Afrin bölgesindeki TSK mensuplarına gönderilecektir. Talep Vanlı, Tuşbalı kadirşinas kadınlarımızdan geldi. Gerek siyah, gerek yeşil yünden oradaki kardeşlerimize yetecek yüzlerce atkı ve bere örüldü. Annelerimiz; onların vücutlarını sıcak tutacak, kahramanca Amerika’ya, İsrail’e, bütün Avrupa’ya ve dünyaya karşı sınırlarımızın güvenliğini sağlamak adına mücadele eden Mehmetçik için, ellerinden geleni yapacaklarını söylediler” dedi.


Vanlı kadınların talebi üzerine bu çalışmayı başlattıklarını ve en kısa zaman içinde atkı ve bereleri TSK’ya göndereceklerini dile getiren Özgökçe, sözlerini şöyle sürdürdü: “Annelerimiz el emeği, göz nuruyla ve anne sıcaklığıyla ördükleri bu berelerden dolayı inanıyoruz ki Mehmetçiğimiz orada düşmana karşı en iyi şekilde memleketi savunacaktır. Şehit vermeden, kısa süre içerisinde bu sorunun da hal olacağına inanıyoruz. Özellikle Vanlı kadınlarımızın bu talebi olduktan sonra bizler de Tuşba Belediyesi olarak kurslarımızda bu destekleri sağlayarak Afrin’e göndereceğiz.”

“Böyle bir çalışmanın doğuda yapılması kayda değer olmuştur”


Mehmetçik için ellerinden gelen her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getiren kurs hocası Sema Uysal ise, “Allah tüm Mehmetçiğimizin yardımcısı olsun ve kuvvet versin. El sanatları hocası olarak bayan arkadaşlarımızla elimizden gelen bütün desteği vermeye hazırız. Bu anlamda şu an atkı ve bere örmekteyiz. Böyle bir çalışmanın doğuda yapılması kayda değer olmuştur. Sadece atkı ve bere olarak değil, kadınlar olarak yapabileceğimiz bütün desteği vermeye hazırız” şeklinde konuştu.

“Birlik ve berberliğimiz için yapıyoruz”


Örgü örerek kampanyaya destek veren Esmer Öztekin de, bu çalışmanın birlik ve beraberliği temsil ettiğine işaret ederek, “Devletimizin atkıya, bereye ihtiyacı yok. Bu doğudaki insanın varlığını gösteriyor. Bunu birlik ve berberliğimiz için yapıyoruz. Amacımız bu. Yoksa askerimizin atkıya ve bereye ihtiyacı yoktur. Biz bu vatan için birlik içindeyiz. Allah devletimize zeval vermesin” diye konuştu.


Mehmetçiğin anne sıcaklığını hmeleri için atkı ve bere ördüklerini söylen Vanlı kadınlar, bütün örgüleri ise besmele ve salavatlarla ilmek ilmek ördüklerini ifade ettiler.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem