Van OSB'ye Kayyum Atandı

Van’da son zamanların en çok tartışılan konuları arasında yer alan Van Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılan Teknik Meslek Lisesi’yle alakalı Van 2. Asliye Hukuk Mahkemesi flaş bir karara imza attı.

Van Haberleri 7.11.2018 00:22:12 0
Van OSB
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’da son zamanların en çok tartışılan konuları arasında yer alan Van Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılan Teknik Meslek Lisesi’yle alakalı Van 2. Asliye Hukuk Mahkemesi flaş bir karara imza attı. 133 sanayicinin ortak malı olan bir arsa üzerine bazı sanayicilerden habersiz yapılan okul, OSB’ye kayyum atanmasına sebep oldu. Van OSB’de bulunan 17 sanayicinin şikâyeti üzerine açılan dava ‘kayyum’la sonuçlandı. WanHaber.com’a özel açıklamalarda bulunan önceki dönem OSB Başkanı Şemsettin Bozkurt, mahkemeye kayyum için başvuruda bulunduklarını ve kazandıklarını belirterek Van OSB’de resmen kayyum döneminin başladığını söyledi.

 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK!

1 Aralık 2018’de olağanüstü genel kurula gideceklerini söyleyen Bozkurt, “Van Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi Van OSB’de yapılacak olan Teknik Meslek Lisesi’yle ilgili sanayicilerimiz bilgilendirilmeden yönetim ve denetim kurulu üyeleri bir araya gelerek ortak bir şirketle 133 sanayicinin ortak malı olan bir arsa üzerinde okul kurması ve işletilmesiyle ilgili bir süreç başlattı. Bunu öğrendiğimizde kendilerine 2 dilekçe ile başvurduk. 40-45 sanayicimizin ortak imzası ile dilekçelerimiz gönderildi ve hiçbir şekilde dilekçelerimize cevap verilmedi.Bir grup Sanayici ile Van OSB’de hayata geçirilen okulu yargıya taşıdık. Okul nasıl yapıldı, neden 133 sanayici ortak edilmedi, neden öncesinde sanayiciler bilgilendirilmedi ve ihaleye çıkarılmadı diye suç duyurusunda bulunduk. Burada çok ciddi bir usulsüzlük yapıldığını belirterek daha önce 12 yıl için yapı-işlet-devret modeliyle teklifler varken, neden 29 yıla yönetim ve denetim kurulu üyelerinin ortak olduğu bir firmaya verilmesi ile ilgili kendilerine 2 adet dilekçe gönderdik. Ancak dediğim gibi cevap alamadık.” İfadelerini kullandı.

 

GENEL KURUL TARİHİMİZ BELLİ

Van OSB’de bulunan bazı firmalarla birlikte yargıya başvurduklarını belirten Bozkurt, “OSB’de bulunan sanayicilerimizle yemekte bir araya geldik. Bu süreci nasıl ilerletebiliriz derken, sanayicilerimiz yargıya taşıyalım dedi. Okulun temeli atıldıktan sonra konuyu yargıya taşıdık. Sayın mahkemenin yaptığı incelemeler sonucunda yaşanan sorunların gündeme taşınması için 1 Aralık 2018’de olağanüstü genel kurul yapmamız uygun görüldü. Yargıda verilen yanlış kararların geri alınması ve ilgili suçlular hakkında yasal sürecin başlatılması konusunda, dava açtık ve suç duyurusunda bulunduk. Yaklaşık 5-6 aydır yargı sürecinin devam ettiği bu kararımızla ilgili Cuma günü Van 2. Asliye Hukuk Mahkemesi bir genel kurulun yapılmasıyla ilgili ve yapılan usulsüzlük, yolsuzlukla ilgili olağanüstü genel kurul gündemimizi kabul ederek, tarihi ve yer olarak kabul etti.Bunu da bize bugün tebliğ etti. 1 Aralık 2018 tarihinde Van OSB Fuar ve Kongre Merkezi’nde saat 10’da Genel Kurulumuz, mahkemeye sunduğumuz gündemler dışında toplanacak ve genel kurul yapılacaktır” dedi.

 

KAYYUM ATANMASINI BİZ TALEP ETTİK

Mahkemeden Van OSB’ye kayyum atanmasını talep ettiğini belirten Bozkurt, “Mahkemeden kayyum atanmasını biz talep ettik. Dolayısıyla bu kadar usulsüzlüğe bulaşmış, sanayiciden soyutlanmış bir yönetimin bu süreci tarafsız ve bağımsız yürütemeyeceğini de mahkemeye bildirdik ve kayyum atama talebimiz kabul oldu. Mahkeme Tahirhan Kiyat’ı kayyum olarak atadı. Beni ve Halil Tandoğan’ı da kendisiyle birlikte bu süreci yürütmek üzere görevlendirdi.Resmi olarak OSB’ye kayyum atanmış durumda. Olağanüstü Genel Kurul sürecini biz yöneteceğiz. OSB’mizi yapılan bu haksızlık, hukuksuzluk karşısında, sanayicilerimizi bilgilendirmek üzere genel kurula götüreceğiz. Kararı elden OSB’ye tebliğ ettik. Bunun dışında çağrı merkeziyle ilgili de ihaleye çıkarılmadan yapıldığıyla ilgili itirazlarımız oldu. Yine kendi akrabalarını muhasebeye alıp, finans yönetimi üzerine ve kendi soy isimlerinden olan kişiler işe alındı. Dolasıyla 3-5 gündemden oluşan bu ciddi delilerimizi mahkeme kabul etti. 3-4 dava açmıştık, mahkeme tüm davaları birleştirerek kararını verdi.Bugün hem kayyum yetkisi hem de kararlar bize tebliğ edildi. Bizde bugün OSB’ye giderek kararı elden Yönetim Kurulu Başkanına tebliğ ettik. Bize odamız tahsis edildi. Bugünden sonra artık genel kurulu süreci başlatıldı. Bu süreçte 17 tane kahraman sanayicimizin imzası ve desteğiyle bu süreç buraya geldi. 70’e yakın dilekçeyle imzada toplamıştık. Bu işe karşı olan arkadaşlarımız da var. Biz onlara da yardımcı olacağız. Ben bu konuda sanayicilerimize minnettarım. Genel kurula kadar bilgilendirmelerimiz olacak. Van için demokrasi adına, hak arayışı adına devrim niteliğinde bir karardır.Geçte olsa bir kez daha adaletlin tecellisine ve yargının bağımsızlığına olan inancımı belirtmek isterim. Hakikatten bu doğru ve yerinde karardan dolayı büyük bir memnuniyet içindeyim. Tüm Van’ımıza ve sanayicimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” açıklamasında bulundu.  Kaynak: wanhaber

 

OSB Başkanı Aslan’dan ‘kayyum’ açıklaması

OSB Başkanı Aslan neyi yalanladı?


Anahtar Kelimeler: Van OSB'ye Kayyum Atandı
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem