Tuşba'daki okullarda halk oyunları başarısı

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından değişik kategorilerde düzenlenen halk oyunları yarışmasına Tuşba ilçesindeki okullar damga vurdu.

Van Haberleri 15.02.2018 10:05:37 0
Tuşba
Tarih: 01.01.0001 00:00

Tuşba ilçesinden yarışmaya katılan Vali Haydar Bey Lisesi gençler düzenlemeli dalda, Turgut Özal Anadolu Lisesi ise gençler düzenlemesiz dalda birinci oldu. Mahalli dalda Fevzi Şengül İlkokulu ile yıldızlar düzenlemeli dalda İsmail Hakkı Tonguç İlkokulu da ikinci Oldu. Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullar, kendi kategorilerinde derece yapmayı başardılar.


Konu ile ilgili açıklama yapan Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, “Her yıl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Halk Oyunları Federasyonu tarafından yarışmalar yapılıyor. Tuşba ilçemizi temsil ederek katılım sağlayan okullarımız tarafından iyi bir şekilde eğitmenlerimizce çalışmalar yürütülmektedir. Öncelikli amacımız öğrencilerimizin zararlı alışkanlıklardan alıkonulması ve okuma alışkanlığı edinerek akademik, sosyal, kültürel ve sportif başarılar edinmeleri hususunda yardımcı olabilmektir. 2017-2018 eğitim öğretim yılı birinci yarıyılında öğrencilerimiz birbirinden anlamlı başarılar sergileyip halk oyunları dalında da özverili bir çalışma ile yine başarılarına devam etmektedirler. Emeği geçen paydaşlarımıza, okullarımızın idareci ve öğretmenlerimize, verdikleri destekle eğitim öğretime katkı sunan tüm öğrenci velilerimize teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem