Tıp fakültesi öğrencilerine beyaz önlük giydirildi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi 2018-2019 eğitim yılı 1. sınıf öğrencileri için geleneksel "Beyaz Önlük Giyme" töreni düzenlendi.

Van Haberleri 28.12.2018 14:08:22 0
Tıp fakültesi öğrencilerine beyaz önlük giydirildi
Tarih: 01.01.0001 00:00

YYÜ Tıp Fakültesinin toplantı salonunda gerçekleştirilen "Beyaz Önlük Giyme" töreninde yabancı uyruklu öğrencilerin de aralarında olduğu 1. sınıf öğrencisi doktor adaylarına önlükleri giydirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, tıp fakültesinin Türkiye’de ilk 20’de olduğuna dikkat çekerek, "Doğruda tercih yaparak YYÜ’ye geldiniz. Giyeceğiniz bu beyaz önlüklerle inşallah mezun olduğunuzda vatana, millete faydalı, ahlaklı doktorlar olarak hizmet vermeye başlayacaksınız" dedi.

Velilere de seslenen Rektör Battal, onlara içlerinin rahat olmasını söyleyerek, "Saygıdeğer velilerimiz, çocuklarınız bizim çocuklarımızdır. Biz burada onlara her türlü desteği verip en iyi eğitimi vereceğiz ve onlar güçlü doktorlar olarak sağlık alanında tüm insanlığa hizmet verecekler" diye konuştu.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Tuncer ise, fakülte hakkında teknik bilgiler verdi. Tören, konuşmaların ardından öğrencilere önlüklerinin giydirilmesi ile sona erdi.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem