Şemsettin Bozkurt HDP'nin Van Büyükşehir adayı mı?

HDP Van Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı konusunda medyada yer alan yayınlar üzerine ulaştığımız Şemsettin Bozkurt, “Adaylık başvurusu yapmadım, teklif edilirse ailem ve çevremle değerlendirip karar vereceğim” dedi.

Van Haberleri 9.12.2018 23:32:11 0
Şemsettin Bozkurt HDP
Tarih: 01.01.0001 00:00

Ziya Türk'ün haberi

 

HDP Van Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı konusunda medyada yer alan yayınlar üzerine ulaştığımız Şemsettin Bozkurt, “Adaylık başvurusu yapmadım, teklif edilirse ailem ve çevremle değerlendirip karar vereceğim” dedi.

 

‘ADAYLIK TEKLİFİ YOK, SADECE SÖYLENTİ VAR’
HDP Van Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı ile ilgili olarak bir teklif almadığını ifade eden Şemsettin Bozkurt, “Benim adaylığım ile ilgili bilgim sizin bilginiz kadar. Siz ne biliyorsanız ben de onu biliyorum. Birkaç gazeteci kardeşimiz beni aradı, ‘Bazı yöneticiler tarafından birkaç kişinin ismi üzerinde kamuoyu yoklaması yapılmış, sizin isminiz açık arayla ön plana çıkmış. Kamuoyu araştırması sonuçlarını kendi içlerinde birileri karşı çıkmış, birileri de olumlamış’ diye söyledi. HDP Parti Teşkilatı’ndaki gelişmeler söylenti şeklinde bana ulaşan bilgilerdir. Sanıyorum bu bilgileri yine bazı yöneticiler gazetecilerle paylaşmış ve onlar da yazınca Van’da gündem oldu” dedi. 

 

‘ADAYLIK BAŞVURUSU YAPMAMI İSTEDİLER’
Kamuoyunda adaylığı ile ilgili olarak oluşan gündemin sadece söylentiden ibaret olduğuna dikkat çeken Şemsettin Bozkurt, “Adaylık konusundaki tüm bu gelişmeler benim bilgim dışındadır. Ancak beni arayıp başvuru yapmamı isteyenler oldu. Ben de henüz herhangi bir başvuru yapmadım. Genel Merkezden de milletvekilleri arayıp başvuru yapmamı istedi. Ben de 'Henüz başvuru yapmadım, ama adaylık verilmesi durumunda aileme ve çevreme danışarak karar vereceğim’ dedim. Sonuç olarak şu anda bir adaylık başvurum olmadı, yani somut bir şey yok. Kamuoyunda gündeme gelen kısımlar da sadece söylentilerden ibarettir” diyerek, HDP’den yapılan resmi açıklamaya göre adaylık müracaat süresinin 12 Aralık 2018 tarihinde sona ereceğini söyledi.

 

‘KAMUOYU ARAŞTIRMALARININ YÖNETİM ÜZERİNDE ETKİ YARATTIĞI SÖYLENTİLERİ VAR’
HDP’de aday belirleme sürecinin kamuoyu araştırmaları sonuçlarına göre mi, ön seçimle mi ilerleyeceğini bilinmediğini belirten Şemsettin Bozkurt, “Kamuoyu araştırmasında çıkan isimlerin HDP Genel Merkezi’ne götürülmesi yönünde yönetim kendi içinde yoğun tartışmalar ve değerlendirmeler yürütüyor. Genel Merkeze götürülmesine olumsuz bakan bazı yöneticilerin ise ‘Biz önseçim yapacağız ondan sonra götüreceğiz’ diyorlarmış. Bu konuda parti içerisinde konu hakkındaki değerlendirmelerin devam ettiğini bunun için sürecin nasıl ilerleyeceğini bilinmiyorum” dedi. 

 

‘ADAYLIK VERİLİR VE KAZANIRSAM, HİZMET ESASLI BELEDİYECİLİK YAPARIM’
İş insanı sağduyusu ile halka ve kente hizmet etmeyi temel amaç edindiğini söyleyen Şemsettin Bozkurt, “Şayet adaylık verilmesi ve benim de değerlendirmem sonucunda kabul edip seçilmem halinde, bir iş insanı sağduyusu ile halkın ve kentin yararına olan, beklentilerini karşılayan, hizmet odaklı bir çalışma yapacağıma inanıyorum. Benim bugüne kadar sürdürdüğüm vizyon çizgisi doğrultusunda bir hizmet yürüteceğimi, asla dar bir kalıba sığan belediyecilik anlayışı taşımayacağımı halkımızın bilmesini isterim. Dolayısıyla bir kamuoyu baskısı oluşmuş, ancak nasıl neticelenir bilemiyorum” Allah’tan herşeyin hayırlısını diliyorum, diyerek sözlerini tamamladı.

 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem