Markalar, Doğu Önyargısını Aşmalı…

Doğu’nun İncisi Van’da tarihine ve doğasına yakışır büyük bir AVM projesi kapılarını açmaya hazırlanıyor. Yönetim ve kiralaması İnfomalls Yönetim ve Danışmanlık A.Ş. tarafından yapılan City Van Alışveriş Merkezi, şehrin 8

Van Haberleri 20.02.2018 10:27:45 0
 Markalar, Doğu Önyargısını Aşmalı…
Tarih: 01.01.0001 00:00

 

City Van Alışveriş Merkezi, Türkiye’nin nüfus yoğunluğu en yüksek şehirlerinden birinde, Van’da kapılarını açmaya hazırlanıyor. Şehirde ticaretin, sosyal yaşamın ve kültür sanatın merkezi durumundaki Cumhuriyet Caddesi’nde yükselen City Van Alışveriş Merkezi, seçkin markaları Vanlılar ile buluşturacak.

 

Van şehri, doğal güzelliklerinin bereketli topraklarının bedelini tarih boyunca çeşitli kuşatmalar yaşayarak ödemiş. Bugün adeta bir açık hava müzesi gibi olan şehirde medeniyetler kenti olmanın zenginliklerini görmek mümkün. Türk, Kürt, Ermeni, Arap nüfusun bir arada yaşadığı şehirde camiiler ve kaleler, turistlerin de ilk görmek istedikleri yerler arasında yer alıyor.

 

Türkiye’nin en kalabalık 19. şehri olan Van, Doğu Anadolu bölgesinin en büyük, ülkemizin 6. büyük ili. Urartu Medeniyeti’ne başkentlik yapmış şehir, dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olarak kabul ediliyor. Medeniyetler Şehrinin tarihi, M.Ö 7 binlere kadar uzanıyor. 

 

Tarihi gibi doğal güzellikleri de Van’ı görülmeye değer kılıyor. Vanlılar’ın deniz olarak andığı Van Gölü, Akdamar Adası, Muradiye Şelalesi, Şeytan Köprüsü ve Ayanıs Sahili, yurt dışından olduğu kadar ülkemizin farklı şehirlerinden gelen ziyaretçilerin de tur rotaları arasında yer alıyor. Van Gölü çevresi, Akdeniz ve Ege’deki bir sahil kasabasını aratmayacak kadar güzel ve renkli. Ülkemizin İran ve Orta Asya ile bağlantı noktası olan Van’da başta İranlılar olmak üzere yoğun bir turist ilgisi görülebiliyor. Şehirde gezilecek görülecek çok yer var. Bahçesaray ilçesi de rafting ve doğa sporlarına meraklı olanların uğrak noktası.

 

Bir Kedi ve Bir Gölden Çok Daha Fazlası

Van denince birçok kişinin aklına Van Kedisi geliyor. Bembeyaz tüylere ve iki gözü farklı renge sahip bu kedi şehrin simgelerinden... Bir gözü mavi diğeri kehribar, iki gözü de mavi veya iki gözü de kehribar olabiliyor. Aynı zamanda iyi birer yüzücü olan bu kediler için Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde özel bir araştırma merkezi de var.

 

Şehir, aynı zamanda yemek kültürüyle de cazibe merkezi durumunda. Hatta Van Kahvaltısı öyle ünlenmiş ki, Türkiye’nin her şehrinde Van Kahvaltıcıları görmek mümkün. Bu kahvaltı salonları sabahtan akşama kadar günün her saati demli çayla ve yöresel tatlarla konuklarını ağırlıyor. Büyüklüğü ile şehre deniz duygusu katan Van Gölü de kent ile özdeşleşmiş durumda.  Ancak şehri sadece kedilerle, kahvaltıyla, gölle sınırlı zannetmek de önemli bir yanılgı olur.

 

Ekonomik açıdan da yüksek bir potansiyele sahip olan Van’da, 2016 sayımlarına göre 1 milyon 100 bin 190 kişi yaşıyor. Şehirde şu anda geçim kaynağı, ağırlıklı olarak tarım ve hayvancılık… Bölgede sanayinin en fazla geliştiği şehirlerden olan bu güzel şehirde, şeker, et ve süt ürünleri ile çimento fabrikaları bulunuyor.

 

2012 yılında büyükşehir unvanı alan Van’da, açılan organize sanayi bölgesi ve yapılan yatırımlar sayesinde ticaret hayatı gelişiyor. Kentte kurulan fuar merkezi ve açılan beş yıldızlı oteller ile şehir, kongre turizmi ve fuar kenti yolunda hızla ilerliyor. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi sayesinde eğitim turizmi de Van için önemli bir başlık. Kampüs içerisinde yer alan Teknokent ve İŞGEM’le sanayii ve üretim alanında daha çok iş birliğinin yolu açılıyor.

 

Teşvik Bölgesindeki Van, Yatırım Bekliyor

Deprem ve bir Doğu ili olması nedeniyle yatırımcıları ürküten Van, sosyal yaşam ve alışveriş dünyası açısından oldukça bakir. Kent halkının markalı ürünlere ulaşma seçeneği sınırlı olduğu için şehre yapılacak alışveriş merkezi yatırımları adeta dört gözle bekleniyor. Kentin kalkınması için geçtiğimiz günlerde önemli bir zirve gerçekleştirildi. 1. Van Kent Ekonomisi ve Yerel Kalkınma Zirvesi’nde özel sektöre çağrı yapan yerel yöneticiler, tüm yatırımcıları bölgeye davet etti. Bölgede teşvikler de yatırımcılar için önemli bir imkân oluşturuyor. Van, 6. bölge teşviki alıyor.

 

İranlı Turist Sayısının 500 Bine Ulaşması Bekleniyor

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, zirvede yaptığı konuşmada kentin potansiyelini şu sözlerle vurguladı:

 

“Van, Orta Doğu, Kafkas ve Asya pazarlarına yakınlığı; karayolu, demiryolu ve havayolunda bölgesel merkezi konumu; genç nüfusu; yenilenebilir enerji yatırım potansiyeli;  yüksek sanayi altyapısı; Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve bünyesindeki teknoparkı;  verimli tarım ve hayvancılık alanlarıyla yatırımcılara büyük imkânlar sunuyor.

 

Teşvik sisteminde en avantajlı bölgede yer alan Van, 23 ili kapsayan cazibe merkezleri programı kapsamında yer alıyor. Van’ı turizm ve ticaret maksatlı ziyaret eden İranlı sayısının yıl sonuna kadar 500 bine ulaşmasını bekliyoruz. Özel sektöre, çağrı yapmak istiyorum. Van’a gelin hem siz kazanın hem de Van kazansın.”

 

Kürkçü: Doğu’daki Tüketici, Büyük Markaları Görmek İstiyor

City Van Alışveriş Merkezi yönetimi olarak biz de Türkiye’nin saygın ulusal markalarını bu güzel kente davet ediyoruz. 33 bin metrekarelik alanda inşa edilen ve 18 bin metrekare kiralanabilir alana sahip City Van, şehrin en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi’nde yer alıyor. Markalar için Van, genç nüfusu ve başta İranlı ziyaretçiler olmak üzere yerli ve yabancı turistin ilgisi nedeniyle çok değerli fırsatlar sunuyor. Alışveriş merkezimizin yanı sıra City Van’ın tam karşısındaki 12 bin metrekarelik binamızda, hizmete sunabilmek için hazırlıklarını yaptığımız yeni otelimiz de şehirdeki yaşamı canlandırmak adına önemli bir adım olacaktır. Otelin girişinde açılacak şık kafe ve restoranlar ise caddenin yeme içme yaşamına hareket katacaktır. Tarihi ve kültürel dokusunun güzelliğine ek olarak, alışveriş iştahı, sosyal yaşamdaki yeniliklere ilgi duyan sıcak insanları ve renkli dokusu ile 160 yeni markaya ev sahipliği yapacak yeni alışveriş merkezimiz, Doğu’ya karşı önyargıları aşarak potansiyelini genişletmek isteyen vizyoner markalar için son derece çekici bir seçenek.

 


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem