Erdoğan Özel, 'Taleplerimizi yineliyoruz: Yeşil alan olsun'

Van Gönüllüleri Platformu, Van’daki yeşil alan sorununa dikkat çekmek ve eski Devlet Hastanesi yerinin yeşil alan olarak kalması için 6 haftadır çay sohbetlerine devam ediyor.

Van Haberleri 20.02.2019 15:10:08 0
Erdoğan Özel, 'Taleplerimizi yineliyoruz: Yeşil alan olsun'
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Gönüllüleri Platformu, Van’daki yeşil alan sorununa dikkat çekmek ve eski Devlet Hastanesi yerinin yeşil alan olarak kalması için 6 haftadır çay sohbetlerine devam ediyor.

Van Gönüllüleri Platformu adı altında birçok STK’nın ve ismin destek verdiği oluşum Salı akşamları bir araya gelerek Van’daki yeşil alan ve TOKİ’ye ait olan 3 alanın yeşil olarak Van’a kazandırılması taleplerini yineledi. Önceki gün çay sohbetinde bir araya gelen Van Gönüllüleri Platformu, Van’a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a Van’daki yeşil alanların korunmasıyla ilgili yazılı taleplerinin yer aldığı dosyayı, ayrıca Van’ın var olan kısıtlı sayıdaki yeşil alanlarına ait bir haritanın da eklenerek Bakan Kurum’a verildiğine dikkat çekti[ŞG1] [ŞG2] [ŞG3] . Van Gönüllüleri Platformu sözcüsü Erdoğan Özel, taleplerinin devam ettiğini, bu konunun takipçisi olacaklarının altını çizerek, Özel, “Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a dosyayı teslim ettik, Van Gönüllüleri Platformu olarak önümüzdeki hafta içerisinde birçok STK ve ismin destek verdiği yazılı bir dilekçeyi Van Büyükşehir Belediyesi ve İpekyolu Belediyesi’ne ileteceğiz. Taleplerimizi yineliyoruz, bu konun takipçisi olmaya devam edeceğiz.” Dedi.

DOSYA BAKAN KURUM’A VERİLDİ

Van Gönüllüleri Platformu, Van’ın yeşil alanlarını gösteren bir haritanın da yer aldığı bir dosyayı, geçtiğimiz Cuma günü Van'ı ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a sunarak, bu alanların korunması talebinde bulunmuştu.

HARİTADA 3 ÖNEMLİ NOKTAYA DİKKAT ÇEKİLDİ

TOKİ’ye ait olan eski Van Devlet Hastanesi yerinin bina yapılmak üzere satılmaması için bir süredir sosyal medyada ve farklı etkinliklerle sesini duyurmaya çalışan Van Gönüllüleri Platformu, geçtiğimiz hafta sonu Van’a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı’na Van’ın yeşil alan sorunuyla ilgili bir dosya sunmuştu. Van’daki yeşil alanların korunmasıyla ilgili platformun yazılı taleplerinin yer aldığı dosyaya, ayrıca Van’ın var olan kısıtlı sayıdaki yeşil alanlarına ait bir haritanın da eklendiği belirtildi.

ÖZEL: BAKAN KURUM’A DOSYAYI VERDİK

Konuyla ilgili gazetemize bilgi veren Van Gönüllüleri Platformu sözcüsü Erdoğan Özel, Bakan Kurum’a Van’ın yeşil alan sorununa dikkat çeken bir dosyayı kendisine sunduklarını ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti: “Platformu temsilen 10 kişilik bir grup, Van’a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile ayaküstü bir görüşme gerçekleştirdik. Bu görüşmede Bakana, hazırlamış olduğumuz dosyamızı teslim ettik. Dosyada Van’ın haritası üzerinde işaretlenmiş üç noktayı vurgulayan yeşil alanları gösterdik. Birinci alanın eski Devlet Hastanesi arazisi, ikinci alanın Milli Egemenlik Parkı ve üçüncü alanın da eski orduevi yeri olduğunu ve bu üçünün de TOKİ’ye ait olduğunu belirttik. Her tarafın betonlaştığını, sadece bu üç noktanın Van’ın nefes alması için kalan son yerler olduğunu, bu üç yerin yeşil alan olarak kalması gerektiğini vurguladık. Sayın Bakanımız Murat Kurum ilgiyle dosyayı inceledi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Necdet Takva’ya seslenerek bu önemli projeyi alın, üzerinde konuşalım talimatını verdi.” dedi.

“YEŞİL ALAN OLMASINI TALEP EDİYORUZ”

Dosyaya yeşil alan sorunuyla ilgili yazılı bir talep de eklediklerini ifade eden Özel, “Yine dosyamızda bulunan platform olarak hazırladığımız yazı metni ve platform üyelerinin adlarının bulunduğu bir belgeyi de ekledik. Bu belgede şu ifadeler yer alıyor: ‘Kentimiz, büyükşehir olmasına rağmen yeşil alan bakımından yeterli alanlara sahip değildir. Büyükşehirlerde kişi başına 10 metre kare bir yeşil alan düşmesi gerekirken maalesef kentimizde bu oran 2 metre karenin altındadır. Sonuç olarak doğası ve turizm potansiyeli açısından önemli merkezlerden biri olan Van şehri, ne yazık ki merkezi yaşam alanları içerisinde yeşil alana muhtaç bir durumdadır. Bizler Van Gönüllüleri Platformu olarak, bu noktada bir misyon üstelenerek bir takım çalışmalar yürütmekteyiz. Şehir merkezimizde bulunan Beşyol Mevkiinde (Van Devlet Hastanesi Eski Yerinde) kentimiz ve halkımızın menfaatleri doğrultusunda bahse konu alanın yeşil alan olmasını talep ediyoruz.” dedi.

“KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Bakan Kurum'un ayrılmasından sonra dosyayı incelemek üzere alan Takva ile görüştüklerini de aktaran Özel, şu bilgileri paylaştı: “Bakanımız Van’dan ayrıldıktan sonra Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Necdet Takva ile görüşerek, Bakana verdiğimiz dosya ile ilgili görüşmenin içeriğini konuştuk. Takva, Bakanın ilgilendiğini, verilen dosyayı çok beğendiğini ve kendisinin bunun üzerinde çalışmasını, projelendirip kendisine tekrar iletmesini istediğini bize aktardı. Van Gönüllüleri Platformu olarak konunun takipçisi olacağımızı Takva’ya ilettik, Bakanımıza ve Takva’ya ilgilerinden ve desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.” diye ifade etti. Kaynak: Şehrivan Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem