DAKA'dan yerel kurumsal paydaşlarla 11. Kalkınma Planı il istişare toplantısı

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) öncülüğünde 11. Kalkınma Planı Van il istişare toplantılarının ikincisi kurum ve kuruluş temsilcileri ile yapıldı.

Van Haberleri 14.02.2018 15:30:49 0
DAKA
Tarih: 01.01.0001 00:00

Özel bir otelde düzenlenen toplantıya kamu kurum amirleri ve STK temsilcileri katıldı. Toplantıda açılış konuşmasını yapan DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, ilk toplantıyı kadınlarla yaptıklarını ve üçüncü toplantıyı da gençlerle yapacaklarını söyledi. Toplantıları Van, Hakkari, Muş ve Bitlis’te eş zamanlı gerçekleştirdiklerini belirten Güray, “Toplantılarımız bittikten sonra raporumuzu Kalkınma Bakanlığına sunacağız ve haftaya Çarşamba günü Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı geniş bir toplantı gerçekleştireceğiz. Bundan önceki kalkınma planlarına nispeten 11. Kalkınma Planında katılımcı sayısı daha fazla. Bu da önemsediğimiz bir durum” dedi.

 

Kalkınma Bakanlığının; ülkenin kısıtlı kaynaklarıyla etkin planlama yaparak, kamu ve özel sektör yatırımlarına yön vermeyi amaçladığını dile getiren Güray, “11. Kalkınma Planının amacı da bundan sonraki 5 yıllık dönemde kaynakların etkin kullanılabilir şekilde yatırımların planlanmasıdır. Ben bu duygularla katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


Toplantı, DAKA Planlama, Programlama ve Koordinasyon Birim Başkanı Mehmet Emin Çakay tarafından katılımcılara gerçekleştirilecek çalışmanın teknikleri konusunda bilgi verilmesi ve yuvarlak masa çalışmaları ile devam etti.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem