Snowboard Dünya Kupası renkli görüntülere sahne oluyor

Spor 20.01.2018 14:42:53 0
Snowboard Dünya Kupası renkli görüntülere sahne oluyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
Türkiye’de ilk kez Erzurum Palandöken’de düzenlenen FIS Snowboard Dünya Kupası renkli görüntülere sahne oluyor. Bugün eleme yarışları yapılan şampiyonada 21 ülkeden 97 sporcu katılıyor.
Pyeongchang 2018 Kış Olimpiyatları öncesindeki son yarışma olması sebebi ile büyük önem taşıyan yarışma sonucunda olimpiyatlara katılacak sporcular Palandöken’de yapılacak final yarışları sonunda belirlenecek.
Türk sporcular Cem Boydak ve İkbal Yılmaz’ın elendiği şampiyonaya Türkiye’nin yanı sıra Almanya, Fransa, Kanada, Norveç, Finlandiya, Hollanda, Romanya, İspanya, Amerika, Polonya, Rusya, İtalya, Çekya, Andorra, Arjantin, Avusturalya, Avusturya, Bulgaristan, Yeni Zellanda ve İsviçre’den 66’sı erkek ve 31’i kadın sporcu olmak üzere toplam 97 boardercross yarışmacısı katılıyor.
Kayak severlerin yoğun ilgi gösterdiği yarışmayla ilgili değerlendirmelerde bulunan Kayak Federasyonu Organizasyonu Komite Başkanı Fatih Kıyıcı, “Snowboard Cross Dünya Kupasının birinci günündeyiz eleme yarışmaları yapıldı ve dün yapılması gereken ama havadan dolayı ertelenen şuan da eleme yarışmaları yapılıyor. Yaklaşık 25 ülkeden 61 Erkek 37 Kadın sporcu katılıyor. Bugün bireysel, yarın takım yarışmaları var. Ülkeler buradan alacakları puanlarla 2018 Kış Olimpiyatlarına katılacak sporcularını belirleyecek. Bizim iki sporcumuz var tabi yeni bir branş şuan dünya kupasında yarışmaları bile çok büyük bir başarıdır. Şuan ki yarışma sonuçlarına göre elemelerden geçemediler” dedi.
Erzurum Kayak Kulübü Başkanı Atakan Alaftargil ise yaptığı açıklamada, “Ülkemiz bu tarz yarışmaları 2011’de gerçekleştirdi. Bu yarışmaları ülkemiz de arttırmamız için öncelikle sporcularımızı çoğaltmamız gerek. Biz Erzurum Kayak Kulübü olarak bütün yönetimimizle birlikte çok genç ve dinamik arkadaşlarla Snowboard’da başlangıç yaptık. Geçmiş yıllarda ki rekorlarımızı egale ettik” dedi.
Elemelerde başarılı olan sporcuları kutlayan Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu ise yaptığı açıklamada, “Dünya Snowboard Şampiyonasına Erzurum ev sahipliği yaptı. 22 Ülke 94 sporcuyla şampiyonayı tamamlamış olduk. Bu güzel havada Erzurum’un Palandöken dağında sporcuları ağırlamaktan mutluluk duydum. Tüm sporcularımıza hoş geldiniz demek istiyorum. Bu güzel havada bu güzel yarışmayı yapmanın gururunu yaşıyoruz. Bütün Dünya bu yarışmayı canlı olarak izledi” diye konuştu.
Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar da açıklamasında, “ Dünya Kupasını Erzurum ve Kars’ın Olimpiyat adayı olduğu bir arefede yapmak hepimiz için mutluluk. İlk defa dünya kupasına Türk sporcuları katılıyor. Buda bizim için gurur verici bir şey. Yarın ise Türkiye takım halinde milli bayrağımızı temsil edecek. Bir aylık bir çalışma sürecinden sonra bizim için mutluluk ve memleketimiz için onurdur” diye konuştu.
Eleme turunda elenen Türk sporcu Cem Boydak ise, “İyi başlamıştık birkaç hata yüzünden üst turlara çıkamadık. Ama yarında yarışmalarımız var. Yarın daha iyi geçeceğine inanıyorum. Dünya Kupası gerçekten yüksek bir seviye. Bunun için uzun zaman gerekiyor. Biz de çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.
Eleme turunda elenen diğer Türk Sporcu Muhammed İkbal ise, “Bugünkü yarışmada biraz heyecan ve ufak tefek hatalar yaptım ama daha yaşımız genç. Önümüzdeki yarışlara bakacağız’’ diye konuştu.
Şampiyona yarın yapılacak final yarışları ile sona erecek.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem