Her yıl 100 bin insan sigaradan ölüyor

Sağlık 9.02.2018 10:36:13 0
Her yıl 100 bin insan sigaradan ölüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
ELAZIĞ (İHA) – Tütün ve tütün ürünlerini kullanmanın insan sağlığına ciddi zararlar verdiğini aktaran Göğüs Hastalıkları Uzmanı Ali Tunç, “Ülkemizde terör olayından yılda 3 bin, trafik kazalarında 7 bin, sigaraya bağlı hastalıklardan dolayı ise 100 bin insanı kaybediyoruz” dedi.
Medical Park Elazığ Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Ali Tunç sigaranın zararları hakkında bilgi verdi.
Tütün ve tütün ürünlerini kullanmanın insan sağlığına ciddi zararlar verdiğini belirten Göğüs Hastalıkları Uzmanı Ali Tunç, “Ülkemizde terör olayından yılda 3 bin, trafik kazalarında 7 bin, sigaraya bağlı hastalıklardan dolayı ise 100 bin insan kaybediyoruz. Bu korkunç bir sigara terörüdür. Sigaranın çok fazla zararı vardır. Elimize sigarayı aldığımızda parmaklarda sararmadan başlayarak akciğer, kalp damar ve beyin hastalıkları olmak üzere vücudun etkilemediği yer yoktur” dedi.
Sigaranın başta KOAH yaptığını dile getiren Tunç, “Sigara daha sonra ise akciğer kanserine yol açıyor. Sigara içenlerin beşte biri KOAH, sekizde biri ise akciğer kanseri olmaktadır. Sigaranın damar tıkanıklığı yapma özelliği vardır. Bunun dışında sigara mide hastalıkları, mesane kanserinin de yer aldığı bir sürü hastalığa vücutta zemin hazırlamaktadır. Ülkemizde sigara içim sayısı azımsanmayacak rakamlara ulaşmıştır. Erişkin insanların yüzde 50’si sigara içmektedir” ifadelerini kullandı.
Son yıllarda sigara ile ilgili yapılan bilgilendirmelerin kulanım artış hızını azaltığını aktaran Tunç, “Sağlık Bakanlığının sigara konusunda yaptığı çalışmalar son derece faydalı olmaktadır. İl düzeyinde sağlık müdürlüklerine bağlı halk sağlığı birimi ve halk sağlığı biriminde de tütün ve diğer bağımlılık yapıcı maddelerle mücadele birimi etkin çalışmalar yürütmektedir. Sigara bağımlılığını azaltma konusunda halk sağlığı müdürlüğümüzün ciddi çalışmaları vardır. Sigaraya başladıktan sonra bırakmak gerçekten zor olabilir. Çünkü içindeki nikotin bağımlılık sağlar. Onun için sigaraya başlamamak gerekiyor” şeklinde konuştu.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem