Başbakan Yıldırım Erzincan'da

Politika 13.02.2018 13:50:57 0
Başbakan Yıldırım Erzincan
Tarih: 01.01.0001 00:00
Başbakan Binali Yıldırım, “Bu sefer sert kayaya çarptınız. Buradan ilan ediyorum. PKK, PYD, YPG sizin sırtınızı sıvazlayanlara güvenmeyin, güvendiğiniz dağlara kar yağması yakındır” dedi.
Başbakan Binali Yıldırım AK Parti 6. Olağan Kongresine katılmak üzere Erzincan’a geldi. Başbakan Yıldırım, AK Parti 6. Olağan Kongresine katılmadan önce dışarıda toplanan vatandaşlara hitap etti.
Türkiye’nin iç ve dışta büyük tehditlerle karşı karşıya olduğunu belirten Başbakan Yıldırım, “Bir yandan içeride PKK, FETÖ, DEAŞ terör örgütleriyle amansız bir mücadele yaparken aynı zamanda güney de sınırlarımız ötesinde ülkemizi milletimizi taciz eden, attıkları roketlerle sivillerimizin hayatına kast eden, alçak PKK, PYD, YPG, DEAŞ örgütlerine karşıda kahraman Mehmetçik göz açtırmıyor. Gereken dersi veriyor. Topunu birden kökünü kazımak için gece gündüz demeden gayret ediyoruz. Buradan askerimize, jandarmamızı, polisimize Allah yar ve yardımcıları olsun diyoruz. Bu vatan uğrunda bu ay yıldızlı bayrak uğrunda hayatını canını seve seve veren bütün şehitlerimizin mekanı cennet olsun, gazilerimize hayırlı bereketli ömürler diliyoruz” dedi.

“ABD’nin özrü kabahatinden büyük”
Alanda, ‘Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’ sloganının yükselmesiyle Başbakan Yıldırım, “Birde bunu duyması gereken duysa ne güzel olur. ABD yönetimi diyor ki bizim Suriye’de terör örgütleri ile kurduğumuz ilişki bir tercih değil mecburiyet. Bu bizim lisanımızda özrü kabahatinden büyük demek. Onun için DEAŞ bitti DEAŞ bitince mecburiyet bitti mi bitti. O halde niye devam ediyorsunuz? Niye daha fazla silah gönderiyorsunuz? Niye orada ki teröristlere ABD vatandaşının vergilerinden 550 milyon dolar veriyorsunuz. Bu resmi olanı. Cumhurbaşkanımız açıkladı. Sağdan soldan yardakçılarından topladıkları rakam 3 milyar dolara ulaşıyor, bu parayı verenler ona destek olan ülkelerin vatandaşları. Onların refahından, vergilerinden kesilerek terör örgütüne veriliyor sonra ne oluyor o teröristlerde çocukları yaşlıları sivilleri katlediyor. İnsanlıktan nasibini almamış bu alçaklar bölge de huzuru bozmak için her şeyi yapıyor. Bu iş o kadar kolay değil. Bu sefer sert kayaya çarptınız. Buradan ilan ediyorum. PKK, PYD, YPG sizin sırtınızı sıvazlayanlara güvenmeyin güvendiğiniz dağlara kar yağması yakındır” diye konuştu.

“Türkiye’ye düşmanlık edenler de yer beğensin”
Başbakan Yıldırım, “Bu bölge de Türkiye’ye rağmen emperyalist emeller istilacı emeller güdenler geçmişte nasıl geriye püskürtüldüyse nasıl geldikleri gibi gittiyse bu sefer de gidecektir. Erzincanlıların güzel bir lafı var çay gider kum kalır onlar gidecek biz sonsuza kadar beraberce kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz. O yüzden herkes safını doğru belirlesin. Dostunu düşmanının doğru seçin. Türkiye dostluğa çok önem verir. Türkiye’nin dostluğu kıymetlidir. Ama Türkiye’ye düşmanlık edenler de yer beğensin. Ey ahmaklar siz bu ülkeyi mi böleceksiniz, akılınızı ekmek peynirle mi yediniz? Bu millet bölünür bu bayrak iner mi bu ezanlar diner mi? Recep Tayyip Erdoğan milletin adamı ve size selamını getirdim” açıklamalarında bulundu.
Başbakan Binali Yıldırım, kongreye katılmak üzere alandan ayrıldı.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem