Van Valisi Balcı Engelliler Haftasında Yürekleri Isıttı

Van Valisi Balcı engelliler haftasında yürekleri ısıttı. Devlet destekli eğitim kampüsü müjdesi.

Van Haberleri 16.05.2024 01:04:00 0
Van Valisi Balcı Engelliler Haftasında Yürekleri Isıttı
Tarih: 16.05.2024 01:12

Van'da Engelliler Haftası coşkuyla kutlandı. 

VALİ BALCI, ENGELLERİ AŞMA ETKİNLİĞİNDE

Van'da düzenlenen Engelliler Haftası kutlaması, Vali Ozan Balcı'nın katılımıyla gerçekleşti. Özel Eğitim Okulu'nda düzenlenen program, engelli bireyler ve çocuklar tarafından coşkuyla karşılandı.

Vali Balcı, programa katılarak engelli çocuklar tarafından sergilenen folklor gösterisini büyük bir dikkatle takip etti.

VAN'DA ENGELLİLERE YÖNELİK DEV PROJE

Programda konuşma yapan Vali Balcı, engelli bireylerin ve ailelerinin yaşamını kolaylaştırmak için devlet olarak yoğun çaba sarf ettiklerini vurguladı. "Engellilerimizin sorunlarını biliyoruz ve devletimiz çok güzel olanaklar sunuyor. İpekyolu üzerinde 100 dönüm alanda kurulan Sosyal Hizmet Kampüsü, engelli bireylerimizin eğitim ve sosyal hayata katılımını destekleyecek. Burada okullar, yüzme havuzu ve spor salonları yer alacak" dedi Balcı.

Vali, ayrıca şehirde özel eğitim gören çocuklara evlerinde öğretmenlerin eğitim verdiğinden ve 100'den fazla okulda özel eğitim sınıfları açıldığından bahsetti. Eski Vali Evi'nin özel eğitim uygulama okuluna dönüştürülmesiyle ilgili olarak duygularını paylaşan Vali, bunun engelli vatandaşlara verilen önemi simgelediğini ve devletin imkanlarını millete sunabilmekten mutluluk duyduğunu belirtti.

Programın devamında engelli çocuklar tarafından sunulan mini konser, izleyiciler tarafından ilgiyle takip edildi.

PROGRAMA KATILAN YÖNETİCİ VE YETKİLİLER

Etkinlikte Vali Balcı'ya, birçok yönetici ve devlet yetkilisi eşlik etti. Vali Yardımcıları Murat Yayabaşı, Adem Balkanlıoğlu, Edremit Kaymakamı Yücel Erdem, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Adem Şen ve kurum müdürlerinin katılımıyla programın önemi daha da artırıldı. Engelliler Haftası etkinliği, Van'da engelli vatandaşların sosyal hayatta daha etkin yer alabilmeleri için yapılan çabaları bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem