Zihinsel engelli ailenin evini sel vurdu

Genel 14.12.2018 09:45:07 0
Zihinsel engelli ailenin evini sel vurdu
Tarih: 01.01.0001 00:00
Hakkari’nin Bay köyünde ikamet eden ve tamamı engelli olan 7 nüfuslu Çiftçi ailesinin evleri, sel suları nedeniyle zarar gördü.
Kent merkezinden 6 kilometre mesafede bulunan Bay köyünde ikamet eden Arif Çiftçi’nin evi, sağanak yağışlardan dolayı meydana gelen sel nedeniyle kullanılamaz hale geldi. Ev eşyaları sel suları altında kalan aile, soğuk kış günlerinde zor anlar yaşadı. Komşularının yardımı ile evlerini sel suları ve çamurdan temizleyen Çiftçi ailesi, yetkililerden ve hayırsever vatandaşlardan yardım eli bekliyor.
Kendisi ve eşinin engelli olduğunu belirten Arif Çiftçi, çocuklarının birinin kalp yetmezliği, diğerlerinin ise zihinsel engelli olduğunu söyledi. Meydana gelen yağışlarla birlikte evlerinin arkasında geçmekte olan su kanalının taştığını ve evlerini tahrip ettiğini, eşyalarının sular altında kaldığını ifade eden Çiftçi, komşularının yardımı ile evlerini sel sularından temizlediklerini ve yardım eli beklediklerini belirtti.
Ailenin yardımına yetişen komşuları ise, köylerinde bazı evleri sel suları bastığını belirterek, Çiftçi ailesinin evlerinin sular altında kaldığını ve ailenin çok mağdur olduğunu söylediler. Hiçbir geçim kaynakları olmayan aileye yetkililerin ve hayırsever vatandaşların sahip çıkması gerektiğini belirten köy sakinleri, sel sularının gündüz saatlerinde evi basması nedeniyle can kaybının yaşanmadığını söylediler.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem