Vali Azizoğlu'ndan 15 Temmuz mesajı

Genel 13.07.2018 11:45:06 0
Vali Azizoğlu
Tarih: 01.01.0001 00:00
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, “15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Birlik Günü” dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Vali Azizoğlu mesajında şunları kaydetti; “15 Temmuz 2016 gecesi memleketimizin bütün ufuklarını karartmaya azmetmiş, bir ihanet çetesi karşısındaki vakur, cesur ve alicenap tutumuyla tüm dünyaya örnek olan; vatanına, milletine, milli iradeye ve hukuk düzenine sahip çıkan aziz milletimizin onurlu duruşu her türlü takdirin üzerinde olduğunu göstermiştir.
Dün, İstiklal Mücadelesi günlerinde olduğu gibi, bugün de milletimizin kendi izzet ve haysiyetine sahip çıkması ülkemizin birlik ve bütünlüğüne, milletimizin hürriyet, irade ve bekasına yönelik girişilen ihanet kalkışmasına karşı hiç tereddüt etmeden tankların önüne yatan, silahlara meydan okuyan, bedenlerini bu vatan için siper eden, canlarını din-ü devlet, mülk-ü millet, istiklal ve istikbalimiz için feda eden ve şehadet mertebesine ulaşan aziz şehitlerimizi anmak, gazilerimizi yâd etmek, bıraktıkları onurlu mirası gelecek nesillere aktarmak için Valiliğimiz öncülüğünde; sivil toplum örgütleri, kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte toplumsal bilince katkı sağlamaya yönelik bir dizi programlar planlanmıştır.
“Ezanları susturan darbelerden, darbeleri susturan salalara” şiarıyla, 15 Temmuz’un ikinci yıldönümünde tüm yurtta gerçekleştirilecek programların yerine getirilmesi; yapılacak olan tüm programlarda, 15 Temmuz sürecinin milletimiz ve özellikle gelecek nesiller nezdinde, ortak bir bilince dönüştürülmesi büyük önem arz etmektedir. Allah’a şükürler olsun ki 15 Temmuz da Yüce Türk Milleti bu menfur kalkışmayı bertaraf ederek, hain emeller peşinde koşanların bu kötü niyetlerini bir kez daha kursaklarında bırakmıştır.
Ülkemiz karşıtı siyasal örgütlenmelere FETÖ, PKK ve DAEŞ gibi tüm terör odaklarına karşı en etkili mücadele, bu alanlarda milli birlik ve toplumsal çoğulculuk anlayışı ile hareket etmektir. 15 Temmuz gecesi halkımız bu dayanışmanın en bariz örneğini göstererek; bu vatanın birlik ve beraberliğinin bozulamayacağını, vatanın parçalanamayacağını ve bölünemeyeceğini bir kez daha tüm dünyaya haykırmıştır.
99 yıl önce İstiklal Mücadelemizin seyrini değiştiren Kuva-i Milliye ruhunu 15 Temmuz’da da yaşatan, iç ve dış düşmanların hain emellerine karşı direnen, bağımsızlığımızı ve demokratik haklarımızı canı pahasına muhafaza eden ve 15 Temmuz Destanı’nı yazan her bir Türk Neferi halkımızın gönlünde mutena yerini almıştır. 15 Temmuz gecesi ve devam eden günlerde Sayın Cumhurbaşkanımızın halkı meydanlara çağırmasıyla bütün illerimizde olduğu gibi kahraman Erzurum halkı da, coşku ve heyecanla üzerine düşen kutsal vatan görevini en güzel şekilde ifa etmiştir. Bu hain ve menfur girişimi bertaraf ederek, tüm Türkiye’nin kaderini değiştiren ve demokrasiye karşı yapılan darbeye direnerek, bu uğurda Hakk’ın rahmetine kavuşan 249 şehidimizi rahmetle anıyor, 2500’e yakın gazimize de sıhhat ve afiyetler diliyorum. Vatanına, bayrağına ve milletin iradesine genç, yaşlı, kadın, erkek, çoluk çocuk demeden sahip çıkan ve en başta da günlerce, heyecanını hiç kaybetmeden Erzurum meydanlarını boş bırakmayan hemşerilerime sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
Bu vesileyle, bu toprakları canları pahasına ve her türlü fedakârlığı göstererek, bize vatan kılan Aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, gazi olan değerli kardeşlerimize de sağlıklı ve huzurlu bir ömür dilerken, Yüce Milletimize sevgi, saygı ve şükranlarımı sunarım.”

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem