Tekstil sektörüne yetişmiş elaman kazandırılıyor

Genel 8.02.2018 15:56:14 0
Tekstil sektörüne yetişmiş elaman kazandırılıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
Battalgazi Belediyesi, İŞ-KUR ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen ev tekstili kursu tamamlanırken Hazır Giyim Öğretmeni Elif Doğanşahin, kursu tamamlayan kursiyerlerin bundan sonra herhangi bir tekstil atölyesinde rahatlıkla çalışabileceğini söyledi.
Battalgazi Belediyesi, İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Battalgazi Belediyesi Hasırcılar Kültür Merkezinde açılan ev tekstili kursu tamamlanırken kurs sonrası başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verilecek. Hazır Giyim Öğretmeni Elif Doğanşahin, kurs hakkında bilgiler vererek, “Bugün sınavlarımızı yaptık. Bitmiş ürünlerimizi burada sergiledik. 15 kursiyerim var. Hepsi sertifikalarını alacaklar. Bu sertifikalar belirli bir sınav sonucu veriliyor. Kursiyerlerimiz yetişmiş kalifiye eleman olarak bizden çıkıyor. Bundan sonra her hangi bir tekstil atölyesinde çalışabilecekler. Kursiyerlerimiz overlok makinalarını çok rahat bir şekilde kullanabiliyor. Piko yapabiliyor, düz dikiş makinasını çok rahat bir şekilde kullanabiliyor. Kalıp çıkarıp, her hangi bir ölçü gerekiyorsa çok rahat bir şekilde onu alabiliyor. Kursiyerlerimiz kendi işlerini de kurabilirler. 2017 yılında bu kurslardan 46 kişi faydalandı. Kurslarımız 4,5 ay sürdü. Bu kurslara katılmak isteyen kursiyerler Halk Eğitim Merkezine başvuracaklar. Kimlik fotokopileriyle birlikte ne kursu almak istiyorlarsa onu belirtecekler. Bu civarda oturanlar bu kursun ismini vermeleri gerekiyor. Açılmış olan her hangi bir kursa katılabilirler” şeklinde konuştu.
Kursiyerlerden Miyase Bingöl ise, “Önce merak ettim. Daha sonra güzel şeyler ortaya çıkınca, aileme faydam dokunmaya başladı. 5-6 yıldır bu kurslara devam ediyorum. Artık birçok makineyi kullanabiliyorum” diye konuştu.
Kursiyerlerden Ayten Ötegeçer de, ev tekstili alanında kendini geliştirdiğini kaydederek, “7 yıldır bu kurslara katılıyorum. Bana çok faydası oldu. Ev Tekstili, nakış, kurdela nakışları, çeyiz yaptık” dedi.
Öte yandan ev tekstili kursuna katılan kursiyerlerin sınavı, Malatya İŞKUR Şube Müdürü Fatma Düzgün Varol ve ilgili kurum yetkililerinin gözetiminde gerçekleştirildi. Sınavda başarılı olan kursiyerlere ise, sertifikaları verilecek.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem