Öğrencilerden Afrin'e destek mektubu

Genel 15.02.2018 09:20:38 0
Öğrencilerden Afrin
Tarih: 01.01.0001 00:00
Bitlis’in Ahlat ilçesine bağlı Ovakışla beldesinde oturan ve farklı okullarda eğitimlerine devam eden 200 öğrenci, Afrin’de görev yapan Mehmetçiklere destek mektubu yazdı.
Afrin operasyonuna destek olabilmek ve operasyondaki askere moral vermek amacıyla 9-13 yaş aralığındaki ilköğretim öğrencileri tarafında yazılan mektuplar, Ovakışla Belediyesi organizasyonuyla Afrin operasyonunda görev yapan Mehmetçiklere ulaştırılacak. Öğrenciler tarafından hazırlanan mektupların Ovakışla İlkokul bahçesinde gerçekleştirilen törenle Ovakışla Belediye Başkan Vekili ve Ahlat Kaymakamı Mustafa Akgül’e teslim edilmesi esnasında duygulu anlar yaşandı.
200 öğrenci tarafından hazırlanan mektuplardan sembolik olarak iki tanesinin okunduğu törende konuşan Ovakışla Belediye Başkan Vekili ve Ahlat Kaymakamı Mustafa Akgül, “Şu anda sınırlarımızın dışında bu memleketin, bu vatanın, bu devletin bekası için hayatlarını, yaşamlarını bizlerin güvenliği için feda eden kahraman Türk ordusunun askerlerine öğrencilerimizin yazdığı mektupları göndermek için toplandık. Bugün size bu mektuplardan bir kısmını öğrencilerimizle birlikte okuyacağız. Daha sonra bu mektupları görev yapan askerlerimize göndereceğiz. Şu anda savaşın bu karmaşıklığı ve çetin mücadelesi içerisinde bu mektupları okuyabilirler mi bilemeyiz, ama inşallah fırsat buldukça okurlar ve şunu çok iyi bilirler, İslam’ın sancaktarı Türk ordusunun arkasında tüm millet vardır. Biz de bunu hissettirmek istedik” dedi.

"Vatana ihanetin nedeni olmaz, er ya da geç bedeli olur"
Ardından ilkokul 4. sınıf öğrencisi Gamze İnan, Mehmetçiğe yazdığı mektubu okudu. Mektupta, “Sevgili asker abilerim; sizler bizim için savaşıyor, bizler için canınızı feda ediyorsunuz. Eminim ki bizler için elinizden geleni yapıyorsunuz. Sizin için yapabileceğimiz tek şey dua etmek olacaktır. Yiğit Mehmetçikler; sizin yakınınızda olmasak da gönlümüz, yüreğimiz ve kalbimiz her zaman sizin yanınızda olacaktır. Sizleri Allah’a emanet ediyorum. En içten dualarımız sizlerle olacaktır. Atatürk’ün dediği gibi ‘vatana ihanetin nedeni olmaz, er ya da geç bedeli olur.’ Sizler bu emeğinizin karşılığını er ya da geç alacaksınız. Onlar da bedelini ödeyecekler. Sizler her zaman her yerde kalbimizdesiniz. Sizlere başarılar diliyorum. Vatansever yiğit Mehmetçikler” ifadelerini kullandı.
İlk mektubun okunmasının ardından konuşma yapan Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban ise, çocuklar tarafından yapılan etkinliğin onur verici bulduğunu belirtti. Başkan Çoban, “Bu yaşta çocuklarımızın böyle bir şuur sergilemesi bize bir şeyi gösteriyor ki, ülkemizin her bir köşesinde artık insanımızın hissettiği şekliyle terörün kaynağı olan batının hukuk dışı bütün ahlaksızlıklarına Türk milleti topyekun cevap vermiştir. 1071’de de lejyonerlerle savaşıyorduk. O gün de bu ahlaksızlıklarının tamamı aynı fikri günümüze taşıyan mümessillerdi. Bugün de biz batının ve Amerika’nın, terörün yanında yer alan uluslararası bütün hukuku yok sayan, BM’nin ellerindeki bütün yazılı teamülleri yok eden bu anlayışın karşısında minik ruhlarımızla devleşmiş bir millet halinde cevabımızı vereceğiz” şeklinde konuştu.
Daha sonra 8. Sınıf öğrencisi İlahida Tuncer tarafından yazılan mektubu okuyan A. Mümtaz Çoban, çok duygulandığını belirtti. İlahida Tuncer ise mektubunda; “Afrin’de vatanı ve toprağı için savaşan bütün askerlerimize merhaba. Ben İlahida. 8. sınıf öğrencisiyim. Bugün operasyonumuzun 20. günü ve zafere az kaldı inşallah. Her akşam televizyonu açıp son gelişmeleri ve durumunuzu öğrenmeye çalışıyorum. Siz orada canla başla mücadele ederken emin olun bizlerde sizin için daima dua ediyoruz. Hepimizin umudu sizlersiniz. Biz hepimiz yarınlarımız için sizleri örnek alıyoruz. Belki şu anda size çok katkımız yoktur. Ama emin olun Türk milleti daima dualarıyla sizlerle beraberdir. Sizin zaferle geri dönmenizi dört gözle bekliyoruz. Allah hepinizin yardımcısı olsun. Hepimizin umudu sizlersiniz. İnşallah hedefinize ulaşıp oraya Türk bayrağı dikersiniz. Hepinize çok güveniyoruz. Sizin gibi kahraman askerimiz olduğu için çok gururluyuz. Allah kimseye birlik ve beraberliğimizi bozma fırsatı vermesin” dedi.
Mektupların okunmasından sonra öğrenciler yazdıkları mektupları Ovakışla Belediye Başkan Vekili ve Ahlat Kaymakamı Mustafa Akgül, Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, Ahlat Garnizon Komutanı Binbaşı Ahmet Zafer Bayram ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden’e teslim ettiler.
Topluca çekilen hatıra fotoğrafının ardından program sona erdi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem