Erzincan'da minik öğrencilere atık bilgilendirme eğitimi verildi

Genel 15.11.2018 13:30:14 0
Erzincan
Tarih: 01.01.0001 00:00
Erzincan’da minik öğrencilere atık bilgilendirme eğitimi verildi. Erzincan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından, çevre bilinci oluşturmak ve Sıfır Atık Projesi kapsamında bilgilendirme yapmak amacıyla Meysun Ana Anaokulu öğrencilerine eğitim verildi.
Çocuklarının çevre dostu bireyler olarak yetişmeleri için temel çevre eğitimleri yanı sıra “Ambalaj Atıkları ve Geri Dönüşümü’’ konulu görsel çizgi film ve sinevizyon sunusu yapıldı.
Verilen eğitimde Geri Dönüşüm ve Çevre Kirliliği konuları anlatılarak, bireylerin bu konudaki sorumluluklarından bahsedildi. Eğitim kapsamında öğrencilere günümüz ve geleceğin problemi olan Ambalaj Atıkları ve türleri, bu atıkların ayrı toplanmasının nasıl yapılacağı ve Geri Dönüşüm ile bu tür atıklardan neler üretilebileceği anlatıldı.
Küçük yaştan itibaren çevre bilincinin oluşması için sürekli çalışma yapan ve gayret gösteren Erzincan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından, geleceğimiz açısından hayati önem taşımakta olan çevre bilincine sahip çocuklara çevre duyarlılığı kazandırmak için eğlenerek eğitmeyi amaçlamış ve öğrencilere boyama kitabı dağıtılıp, ayrıca okula çeşitli ebatlarda atık pil kutuları verildi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem