Devlet Resim ve Heykel yarışması ödül töreni ve sergi açılışı Erzurum'da yapılacak

Genel 14.12.2018 09:15:08 0
Devlet Resim ve Heykel yarışması ödül töreni ve sergi açılışı Erzurum
Tarih: 01.01.0001 00:00
Kültür ve Turizm Bakanlığınca Türk sanatçıların son eserlerini bir arada sergilemek, sanat ortamına yeni eserler kazandırmak ve bağlı olarak sanatçıların verimini artırmak amacıyla 1939 yılından itibaren kesintisiz olarak devam ettirilen ve bu yıl 74.sü düzenlenen “Devlet Resim ve Heykel Yarışması” kapsamında “Resim Yarışması”, “Heykel Yarışması”, “ Özgün Baskı Yarışması” ve “Seramik Yarışması” düzenlendi.
“Ressam Mihri Müşfik” anısına düzenlenen söz konusu yarışmanın birinci aşamasında başvuru ve seçici kurul değerlendirilmesi online olarak gerçekleştirilmiş, ikinci aşamasında ise 06 Aralık 2018 tarihinde Erzurum Resim Heykel Müzesi ve Galerisi Müdürlüğü binasında Prof.Dr. Süleyman Saim Tekcan başkanlığında (sanatçı) Prof.Hüsamettin Koçan, Prof.Rahmi Aksungur( Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi), Prof.Dr. Mustafa Bulat(Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi),Yalçın Gökçebağ ( Orta Doğu Teknik Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü),Prof.Dr. Hasan Kıran ( Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi),Porf.Lerzan Özer (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi),Doç.Kemal Uludağ( Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi) ve Kültür ve Turizm Bakanlık temsilcisi Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Nihat Değirmenci’den oluşan seçici kurulun ön elemeyi geçen eserleri fiziki ortamda değerlendirmeleri ile başarı ödülleri sahiplerini buldu.
Toplamda 220 bin TL.para ödülünün dağıtılacağı yarışma neticesinde seçici kurul tarafından belirlenen 93 eserden oluşturulacak serginin ödül töreni ve sergi açılışı Erzurum Kongre Binasında hizmet veren Erzurum Resim Heykel ve Galerisi müdürlüğünde 2019 yılı Ocak ayı içerisinde belirlenecek olan bir tarihte Kültür ve Turizm Bakanlığı üst düzey bürokrasi katılımıyla gerçekleşecek.
Ocak ayı içerisinde yapılacak olan ödül töreni ve sergi açılış tarihi ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığının resmi internet sitesi www.kulturturizm.gov.tr ve www.guzelsanatlar.gov.tr adreslerinden yapılacak.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem