Çığ tüneli onlarca yolcunun hayatını kurtardı

Hakkari-Çukurca karayoluna inen çığdan kaçan sürücüler, çığ tüneline sığınarak kurtuldular.Etkili olan karla karışık yağmur nedeniyle son iki günde Hakkari-Van ve Hakkari-Çukurca ile Hakkari-Şırnak karayoluna 60’a yakın çığ d?

Genel 29.01.2019 09:57:49 0
Çığ tüneli onlarca yolcunun hayatını kurtardı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Hakkari-Çukurca karayoluna inen çığdan kaçan sürücüler, çığ tüneline sığınarak kurtuldular.

Etkili olan karla karışık yağmur nedeniyle son iki günde Hakkari-Van ve Hakkari-Çukurca ile Hakkari-Şırnak karayoluna 60’a yakın çığ düştü. Karayolları 114. Şube Şefliği ekipleri ile Hakkari İl Özel İdaresi karla mücadele ekibi mesai gözetmeksizin gece gündüz zorlu doğa şartlarına rağmen çığ ve kaya düşmelerine karşı çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

Sümbül Dağı’ndan Hakkari-Çukurca karayoluna inen çığı fark eden 10’a yakın sürücü, çığ tüneline sığınarak kurtulmayı başardı. Araçların zamanında tünele girmesiyle Sümbül Dağı’nın iki ayrı noktasından düşen çığlar, tünelin her iki girişini de kapattı. Tünelde bir süre mahsur kalan araç sürücüleri ve beraberindeki yolcular, karayolları ekipleri tarafından kurtarıldı.

Hakkari’de yapılan çığ tünellerinin hayat kurtardığını belirten vatandaşlar, çığ tünelleri projesini hayata geçiren yetkililere teşekkür ettiler.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem