Caferiler'den Nevruz öncesi kabir ziyaretleri

Genel 16.03.2018 08:08:11 0
Caferiler
Tarih: 01.01.0001 00:00
Caferiler, Nevruz gelenekleri kapsamında kabir ziyaretlerine başladı. Yakınlarının mezar bakımını yapan vatandaşlar, kabristanda kolonya ve şeker ikramında bulunuyor.
Son cemrenin toprağa düşmesiyle Nevruz bayramı heyecanı yurt genelinde yaşanıyor. Caferiler de Nevruz kapsamında yakınlarının mezarını ziyaret ediyor, bozulan mezar taşlarını onarıp bakımını yapıyor. Evlerinde hazırladıkları tatlı ve şekerlemeleri mezarlıkta çocuklara ikram eden Caferler, günün erken saatlerinden itibaren yakınlarının kabirleri başına gelenlere de kolonya ikram ediyor. Bazı vatandaşlar ise hayatını kaybeden yakınlarına dua edilsin diye gelecek olan kişiler için mezarın üstüne şeker ve kek dilimi bırakıyor.
Serdar Ünsal isimli vatandaş, "Nevruz bayramı bahar bayramıdır. Her sene olduğu gibi bu yıl da Nevruz bayramı arifesinde kabir üstü diye tanımladığımız mezarlık ziyareti yapılıyor. Burada Kur’an-ı Kerim okunur ölenlerimizin bağışlanması için dua edilir. Bunu yaparken hakkın rahmetine kavuşan ölenlerimizin sevinip, mutlu olmasını amaçlamaktayız. Ölen yakınlarımız için ihsan yemeği ve helva yapılarak dağıtılır. Yıl içinde rahmete kavuşanlara başsağlığı dileğinde bulunulur. Bunlar bir çeşit Nevruz bayramına hazırlık özelliği taşımaktadır" ifadelerini kullandı.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem