Bitlis'te 'Genç Gazeteciler' kursu

Genel 8.02.2018 10:16:12 0
Bitlis
Tarih: 01.01.0001 00:00
Bitlis Gazeteciler Cemiyetinin (BİGACEM) SODES destekli olarak hayata geçirdiği "Genç Gazeteciler Yetişiyor" projesi kapsamında genç gazeteci adaylarına yönelik açılacak olan “Gazetecilik” kursunun bu hafta sonu itibariyle startı veriliyor.
Bitlis genelinde gazetecilik mesleğinin geliştirilmesi ve genç nesillere aktarılması amacıyla hazırlanan proje ile gençlere gazetecilik mesleğinin sevdirilmesi ve bu mesleğe teşvikinin sağlanması amaçlanıyor. Ocak ayı boyunca Bitlis ve ilçelerinde başvuruları alınan “Gazetecilik” kursu, 10 Şubat Cumartesi günü başlıyor. Kurs kapsamında genç gazeteci adaylarına “Temel Gazetecilik” ve “Haber Fotoğrafçılığı” konularında teorik ve uygulamalı eğitimler verilecek.
Kursla ilgili bilgi veren BİGACEM Başkanı Özcan Çiriş, kursun bir ay süreyle devam edeceğini söyledi. Proje sayesinde Bitlis’te hem gazetecilik mesleğinin geliştirileceğini hem de mesleğe genç gazeteciler kazandırılacağını ifade eden Çiriş, proje kapsamında Bitlis genelindeki toplam 240 gence gazetecilik eğitimi verileceğini vurguladı. Çiriş, “Bu projemiz sayesinde hem ilimiz genelinde bu mesleği yapan meslektaşlarımızın kendilerini geliştirmesi sağlanmış olacak hem de gençlere gazetecilik mesleği sevdirilecek. Proje kapsamında oluşturacağımız gençlik evinde bu konuyla ilgili kurslar verilerek, gençlerin mesleki becerileri de geliştirilecektir. Projemiz, meslektaşlarımız ve 18 – 29 yaş grubundaki toplam 240 genci kapsıyor. Bunun için de kurs için gelecek başvuruları bir değerlendirmeye tabi tutarak, bu kurs için en ideal kursiyerlerimizi belirledik. Tüm aşamaların tamamlanmasının akabinde de 10 Şubat Cumartesi günü itibariyle Bitlis merkezde bulunan eski hükümet konağı binasının 4. katında eğitimlere başlayacağız. Bu vesileyle projemizin hem üyelerimize hem gençlerimize hem de ilimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem