Bitlis'te elektrikli araba üretimi

Genel 7.03.2018 12:04:03 0
Bitlis
Tarih: 01.01.0001 00:00
Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım; TÜBİTAK, BEBAP, SODES projelerinde artış olmasının yanında, üniversitede elektrikli araba üretildiğini de söyledi.
BEÜ’ye ait Yahya Eren Konukevinde misafir ettiği gazetecilere çalışmalarını anlatan Yardım, basının Türkiye demokrasisinin mihenk taşlarından birisi olduğunu söyledi. Basının temel görevlerinin başında, evrensellik ve tarafsızlık ilkeleri çerçevesinde, ülkesinin menfaatlerini göz ardı etmeden yayıncılık yaparak kamuoyunu aydınlatmak geldiğini belirten Yardım, “Bu nedenle basın mensupları, bu yolda her an haber peşinde koşarak halkın haber alma hakkını yerine getirmeye çalışmaktadırlar. Basın hürriyeti aynı zamanda fikir hürriyeti anlamına gelmektedir. Fikirlerin serbestçe açıklandığı, her türlü bilimsel, sosyal ve kültürel meselenin konuşulduğu üniversiteler ile basını birbirinden ayrı düşünmek mümkün değildir. Çünkü her iki kurum da ülkenin menfaatlerine hizmet etmektedirler. Bu bakımdan ben şahsen ve çalışma arkadaşlarım bu düşünce ile hareket ediyoruz. Üniversitemizin her zaman basına açık ve basınla ilişkili bir şekilde çalışmalarını sürdürmesini arzu ediyoruz. Bugüne kadar üniversitemiz tarafından düzenlenen faaliyetlerde basınımızın desteğini gördük, toplumu bu manada doğru bir şekilde bilgilendirme görevlerini en iyi şekilde yerine getirdiklerine şahit olduk. Üniversitemizdeki gelişmeleri, yapılan proje ve etkinlikleri vatandaşlarımıza doğru ve etkili bir şekilde aktarma görevinizi bugüne kadar layıkıyla yerine getirdiniz. Bu vesile ile sizlere teşekkür ediyor ve çalışmalarınızda başarılar diliyorum” diye konuştu.
Üniversitelerin eğitim öğretimin yapıldığı, araştırma geliştirme faaliyetlerinin yürütüldüğü kurumlar olmalarının yanında kuruldukları ilin ihtiyaçlarının karşılanmasında da sorumluluk sahibi kurumlar olduğunu ifade eden Yardım, “Şehrin sosyal, kültürel, ekonomik gelişiminde yol gösterici bir rol üstelenmek zorundadırlar. Bunun için de şehirle iç içe dayanışma ve işbirliği halinde olmaları gerekir. Görevde bulunduğumuz yaklaşık bir yıllık süre boyunca bu konuya olabildiğince önem vererek hareket ettik, bundan sonra da böyle devam edecektir. Çünkü Bitlis sahip olduğu değerleri ile bunu fazlasıyla hak ediyor. Bitlis şehri tarihten bu yana bir medeniyet ve eğitim merkezi olmuştur. Yetiştirdiği bilim ve fikir insanları, devlet adamları ve siyasetçiler ile iş adamları vasıtasıyla ülkemizin geçmişinde olduğu gibi bugününde de belirleyici ve yön verici bir şehir olmuştur. Bu bakımdan Bitlis’i hak ettiği yere getirme gayreti içinde olmaya devam edeceğiz. Tarihini, kültürünü, sahip olduğu değerleri gün yüzüne çıkaracak olan projeler yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Bu maksatla Bitlis ve Yöresi Tarih ve Kültür Uygulama ve Araştırma Merkezini kurduk. Yine bu çerçevede üniversitemizde yürütülen bir proje ile Bitlis tarihini bütün yönleri ile yeniden yazıyoruz. Üniversitemizin ev sahipliğinde Uluslararası Bitlis Tarihi ve İdris-i Bitlisi Sempozyumu düzenlemek için hazırlıklarımız devam etmektedir. Üniversitemize bağlı Rahva Kervansarayında Uluslararası Osmanlı ve Selçuklu Eserleri Araştırma Kütüphanesini DAP’la birlikte hayata geçirme hazırlığı içerisindeyiz. Şehrin ekonomisine katkı yapmak için bir dizi çalışma gerçekleştirdik. Pomza ve Perlit Uygulama ve Araştırma Merkezimizin öncülüğünde Pomza ve Perlit Çalıştayını gerçekleştirdik. Bu çalıştay Bitlis’i Türkiye’nin gündemine taşıdı. Bitlis’in tarım ürünlerini Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmak üzere Ceviz Çalıştayı yaptık ve akabinde Bitlis ve Yöresi Ceviz Uygulama ve Araştırma Merkezini kurduk. Yine Bitlis Ekonomi ve Kalkınma Çalıştayını yaparak şehrimizin ekonomik potansiyelini ortaya koymaya çalıştık. Şimdi Turizm Çalıştayı için hazırlıklarımız devam ediyor. ‘Marka Şehir Bitlis’ ana temasıyla IMESET Uluslararası Bitlis Sempozyumunu gerçekleştirdik. Bunun yanı sıra onlarca panel, konferans, seminer, kültürel ve sportif etkinlik gerçekleştirdik” diye konuştu.
Eğitim ve öğretim faaliyetlerinin kendileri için öncelikli alanlar olduğunu sözlerine ekleyen Rektör Yardım, “Bu çerçevede Güroymak’ta meslek yüksekokulu açarak bu güzel kentimizin hak ettiği eğitim kurumunu kazandırdık. Yine üniversitemize bağlı fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarına bağlı yeni bölümler ve programlar açarak üniversitemizi büyütmeye gayret gösterdik. Ancak asıl önceliğimiz öğrencilerimizdir. Çünkü her şeyden önce biz insan yetiştiren bir kurumuz. Bizim için öğrencilerimiz en değerli varlığımızdır. Bu nedenle öğrenci merkezli bir düşünce ile son bir yılda öğrenci topluluklarının bütün faaliyetlerini destekledik ve desteklemeye devam ediyoruz. Öğrencilerimizde onlara güvenimizi boşa çıkarmadılar ve çok güzel ürünler elde ettirler. Bu yaklaşımımızın bir sonucu olarak öğrencilerimiz, katıldıkları bütün etkinliklerde önemli başarılar sağlayıp dereceler elde ettiler. Öğrencilerimizin bilimsel ve kültürel faaliyetlerini Erasmus, Farabi, Mevlana gibi programlarla destekleyerek onlara yeni ufuklar kazandırmaya çalışıyoruz. Bu yolla öğrencilerimiz yurt içi ve yurt dışı faaliyetlere katılma şansı elde etmektedirler. Sadece öğrencilerimizin değil aynı zamanda akademik ve idari personelimizin de çeşitli yollarla yurt içi ve yurt dışı programlara katılımlarını destekleyerek kendilerini geliştirmelerini ve deneyimlerini arttırmalarını teşvik etmekteyiz. Haliyle üniversitemizde üretilen proje sayılarında ciddi artışlar olduğunu görmenin mutluluğunu yaşadığımızı dile getirmek istiyorum. Bu çerçevede TÜBİTAK, BEBAP, SODES projelerinde bir artış olmasının yanında, üniversitemizde elektrikli araba üretildi, rüzgar ve güneşten enerji üretimi gerçekleşti. Bütün bu çalışmaları yaparken elbette ki bunu akademik ve idari kadromuzla ve öğrencilerimizle gerçekleştirdik, kendilerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu vesile ile sizlere katılımınızdan dolayı bir kez daha teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem