Başkan Yanılmaz: '2018 yılında hizmetler artarak devam edecek'

Genel 8.02.2018 15:01:14 0
Başkan Yanılmaz:
Tarih: 01.01.0001 00:00
2017 yılında şantiye belediyeciliği ile gündeme geldiklerini belirten Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, 2018 yılında hizmetlerin artarak devam edeceğini ve bu yılın ‘Kültür ve Sanat Yılı’ olacağını söyledi.
Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Belediye Meclis Toplantı Salonunda basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündemi ve belediye hizmetlerini değerlendirdi.
Hizmetleri insan odaklı gerçekleştirdiklerini ve bu doğrultuda vatandaşlardan gelen talepleri aynı anda yerine getirdiklerini vurgulayan Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Geçen yıl şantiye belediyeciliği ile gündeme geldik. 2018 yılında hizmetlerimiz artarak devam edecek ve bu yıl ‘Kültür ve Sanat Yılı’ olacak. Zeytin Dalı Harekatı, 20 Ocak tarihinden itibaren başarılı bir şekilde devam ediyor. Ülke insanımız Zeytin Dalı Harekatını sahipleniyor. Bizim gizli hesaplarımız yok. Ne toprak için ne petrol için oradayız. Tek derdimiz adalet, mazluma çare olmak, analarımızın gözyaşlarını dindirmek, yetimlere-öksüzlere merhamet elimizi ulaştırmaktır. Bugün de kahraman askerlerimiz inançlarıyla zafere yürüyorlar” dedi.

"Elektrikli bataryalı otobüsler 23 Nisan’da Elazığ’da"
ELBÜS’lerin 23 Nisan’da hizmete gireceğini aktaran Başkan Yanılmaz, “Dünyada ilk kez Elazığ’da kullanılacak 18 metre uzunluğunda elektrikli, bataryalı, çevre dostu ve oldukça konforlu olan ELBÜS’ler için artık sona gelindi. Toplu ulaşıma yeni bir soluk getirecek olan elektrikli otobüslerimiz şu anda üretim bandında yerini aldı. Belediyemiz için toplam 15 adet üretilen ve yaptığımız anket doğrultusunda hemşehrilerimizin rengini belirlediği bordo-beyaz renkli ELBÜS’ler 23 Nisan 2018 tarihinde şehir trafiğinde yerini alacak. Aynı zamanda Bosna Hersek Bulvarı Altgeçit çalışmalarının ikinci etabı olarak planlanan batı ve doğu istikametini altgeçit ile bağlayan İstasyon Kavşağı Altgeçidi, 7 ay içerisinde tamamlandı. Üç katlı ve 6 ana bulvar arasında bağlantı sağlayan Orduevi Katlı Kavşak Projesi’nin tamamlanmasıyla bölgesel trafik ve mahalleler arasındaki bağlantı arttırılarak, kesintisiz trafik akışı ile de kent merkezindeki araç seyir hızı yükseltilmiş, şehir trafiğinin rahatlamasına önemli katkı sağlanmıştır” diye bilgi verdi.

"Cip Barajı Mesire Alanı tamamlandı"
Şehir trafiğine neşter vurduklarını dile getiren Başkan Yanılmaz” Özellikle İstasyon Kavşağı Altgeçidi, Bosna Hersek Bulvarı Altgeçidi, Orduevi Katlı Kavşağı ve Kuzey İmar Yolu ile birlikte Elazığ’ın trafiğine ciddi anlamda bir neşter vurduk. Şehrin en büyük dinlenme ve piknik alanı olarak düzenlenen Cip Barajı Mesire Alanında çalışmalar tamamlandı. Sosyal ve sportif donatılarla yepyeni bir kimlik kazandırılan, her yaşa ve her kimliğe hitap edecek olan mesire alanı 1 milyon 524 bin metrekarelik alana sahip. 2018 yılı yaz sezonuna hazırlanan Cip Barajı Mesire Alanı hem hemşehrilerimizin hem de komşu illerimizin inanıyorum ki vazgeçilmezi olacaktır. Prof.Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı’nın tamamlandı ve Güney İmar Yolu çalışmaları da devam ediyor. Doğu İmar Yolu için çalışmalara start verildi" şeklinde konuştu.
Şehir trafiğini rahatlatmak ve tasarruf amacı doğrultusunda önemli bir adımı daha hayata geçirdiklerini belirten Yanılmaz, “Akıllı kavşak uygulamaları kapsamında Ahmet Aytar Kavşağı’na demo uygulaması kuruldu. Günde 44 bin, haftada 268 bin 824 aracın geçişinin sağlandığı Ahmet Aytar Kavşağı’nda akıllı kavşak uygulamasıyla günde bin 538 litre, yılda 1 milyon 800 bin TL’lik yakıt tasarrufu sağladı. Şehrin modernizasyonuna katkı sağlamak adına yepyeni bir uygulamayı hayata geçirdik. Başlatılan yeni uygulama ile çevresel açıdan görüntü kirliliği oluşturan çöp konteynerlerini yer altına aldık. Toplam 150 adet yer altı çöp konteyneri, Doğukent, Ulukent, Kırklar, Ataşehir, Cumhuriyet, Kültür, Olgunlar ve Sürsürü mahallelerinde hizmete sunduk. Şehrimize değer katacak nikah ve kongre salonu yapımına 2018 yılında başlayacağız. Daha önceki birçok çalışmamızda olduğu gibi bir kez daha ‘birlikte yönetim’ ilkemizin bir tezahürü olarak bu projeyi de hemşehrilerimizin tercihi beğenisi doğrultusunda hayata geçireceğiz" diye kaydetti.
Başkan Yanılmaz, açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem