Atatürk Üniversitesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında protokol imzalandı

Genel 10.02.2018 09:56:04 0
Atatürk Üniversitesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında protokol imzalandı
Tarih: 01.01.0001 00:00
Atatürk Üniversitesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında, Erzurum Müze Müdürlüğüne ait eserlerin araştırılması konusunda protokol imzalandı. İmza törenine Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz’da katıldı.
Erzurum Restorasyon Konservasyon Bölge Müdürlüğünün desteğiyle Mimarlık ve Tasarım Fakültesine kurulan, Doğu Anadolu Bölgesinin ilk Akredite Restorasyon Konservasyon Laboratuvarında, Erzurum Müze Müdürlüğü envanterine kayıtlı 20 bin eser, Atatürk Üniversitesinde yürütülecek bilimsel araştırmalar kapsamında incelenebilecek.
Konuyla ilgili konuşan Atatürk üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Doğu Anadolu’da kurulan ilk Akredite Restorasyon Konservasyon Laboratuvarının Atatürk Üniversitesinde bulunmasından memnuniyet duyduğunu belirterek, bu durumun Erzurum ve Atatürk Üniversitesi açısından önem arz ettiğini söyledi. Yapılacak bilimsel çalışmalara kapılarını açan Erzurum Müze Müdürlüğüne teşekkür eden Rektör Çomaklı, Atatürk Üniversitesindeki Akredite Restorasyon Konservasyon Laboratuvarının Türkiye’nin her yerinden numune kabul etmeye başlayacağını ifade etti.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem