Atatürk'ün gözünden Sultan Abdülhamit Han

Olayı anlatan o zaman bir gazeteci olan ve aslında Abdülhamit Han’a düşman olan biri.

Genel 11.02.2019 15:03:54 1
Atatürk'ün gözünden Sultan Abdülhamit Han
Tarih: 01.01.0001 00:00

Olayı anlatan o zaman bir gazeteci olan ve aslında Abdülhamit Han’a düşman olan biri.

Adı Nizamettin Tepedenlioğlu. (Burada kimseyi övmüyor yada yermiyoruz. Sadece bir itirafı dile getiriyoruz) “Bir akşam üstü başyaver Celâl Bey beni telefonla aradı, Dolmabahçe Sarayı'na davet edildim ve saraya gidince hemen hiç bekletilmeden, üst kata çıkarıldım. Bir kapı, açıldı, kendimi büyük adamın karşısında buldum.

Saygılarimı bildirince mutad bir iki nezaket cümlesi ile beni taltif etti. Sonra: “Yazını okuyorum, dedi. Hürriyetin ilân edildiği zaman küçük bir çocuk olman lâzım. Fakat tebrik ederim, o günleri iyi canlandırıyorsun. Yalnız Abdülhamid’i hiç sevmediğin belli. ” Biraz durdu. Elindeki bir renkli kalemi, önünde açık duran kalin ciltli bir fransızca kitaba dikine vurarak düşünür gibi oldu.

Ben susuyordum. Bu hal bir iki dakika devam etti. Sonra birdenbire şu sözler çıktı ağzından: “ Sevme Abdülhamid’i. Gene de sevme! Fakat sakın hatırasına hakaret edeyim deme. Senin neslin biraz daha temkinli kararlar vermeye alışmalı. Bak çocuk! Şahsî kanaatimi kısaca söyliyeyim: Tecrübe göstermiştir ki topraklar üstünde yaşayan insanların çoğunun ahvali meşkûk ve hudutları yalnız düşmanlarla çevrili bir büyük devlette Abdülhamid’in idare tarzı azamî müsamahadır. Hele bu idare On dokuzuncu yüzyılın son yıllarında tatbik edilmiş olursa…”¹  Kaynak Nizamettin Nazif Tepedelenlioğlu

SİZDEN İSTEĞİMİZ

Bu gönderiyi beğenerek, sosyal medyada paylaşarak veya whasapp'tan telefon rehberinizdeki kişilere göndererek daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayabilir, daha fazla insanın bu konu hakkında bilinçlenmesine destek verebilirsiniz..


Anahtar Kelimeler:
MELEK ORTAYAZICI
29.10.2022 00:48:35
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi düşünce insanı olduğunu deli ispatıdır sadece asker siyâset kişiliğiyle tanıdığınız Atamızı daha iyi tanıyıp anlamaya Türk milletine nasip olur inşallah. Kulaktan dolma hiç bir kaynak vesika göstermeksizin gençleri Ataya karşı zehirlemeye çalışan iki zihniyet mevcut birincisi halkın dini bilgisi olmayan zafiyet i malum kişilerce gerek dış mihrakların gerekse içte iktidar hırs gayeleri için adeta dini yönden vicdan sömürgesi güden zihniyettir.ikincisi ise kemalist olduklarını iddia eden cumhuriyeti koruyucuları olduklarını Anıt defterine ATAM izindeyiz ibaresinden başka ideolojisi tamamiyle birin ci zihniyetin amaç gayelerine hizmet edercesine Atatürk,çü görünüp Atatürk e düşman zihniyettir. Her Atatürkçüler Mustafa Kemal Atatürk değildir. Buna bizzat tanık oldum Mustafa kemal Atatürk ,çü hatta Atatürk düşünce derneğinde bir üye ismini vermek istemediğim kişi Atatürke olan sevgi bağlılığını ispatlama gayreti göstermek için insanların dini değerlerini aşağılamaya ve kabe de ki taaf fı değersiz boş bir liturel olduğunu hz Muhammed'e hakaret ederek peygambere olan sevgimizi aşağılamaya Atatürk e,duyduğu sevgisini Peygamber den üstün tuttuğunu iddia eden zihniyét ideolojisi tamda bu. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ü Tanımamış yada tanıdığı kişilikte başka Mustafa Kemal Atatürk yaratmak sanırım düşüncemi anlamış olma ümidiyle. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ne dindar görünümlü dinden olmayan nede Mustafa Kemal Atatürk çü olduğunu iddia edip Atatürk çü olmayan insanların hakaret iftiraların dan uzak veciz ruhlu çok yönlü vizyon sahibi düşünce ve fikirleriyle geleci gören bir mizaha sahip vel hasıl eşine az rastlanır mükemmel bir kişilik Atatürk tarihi bir lider değil geleceğin de lideri biz cumhuriyet in emanetçileri yanlızca Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ü örnek rol model olarak görüyor hep de öyle kalacak Türkiye cumhuriyeti kıyamet e dek yaşayacak iç ve dış düşmanlarına karşı hep ayakta Atamın ilkeleriyle ayakta hep ileri de olacak.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem