Asimder Başkanı Gülbey: 'Faşist Bekçiyan Patrikliğe veda etti'

Genel 16.02.2018 10:05:34 0
Asimder Başkanı Gülbey:
Tarih: 01.01.0001 00:00
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Türkiye Ermeni cemaatinin patrikliğine aday olan Arkyebiskobos Karekin Bekçiyan Patrik olmamasının hem Ermeni cemaatinin hem de Türkiye’nin faydasına olduğunu ve terör örgütlerine destek vermesinden dolayı ülkedeki azınlıkları kışkırtacağından isabetli karar odlunu söyledi.
Arkyebiskobos Karekin Bekçiyan’ın ırkçı, faşist ve terör yanlısı olduğunu belirten Asimder Genel Başkanı Göksel Gülbey, “Almanya Ermenileri ruhani lideri olan Arkyebiskobos Bekçiyan Avrupa’da geçtiğimiz millettekileri seçimlerde HDP’ ye oy toplamış ve 1915 olayları sözde Ermeni soykırım tasarısının Almanya parlamentosundan geçip kabul edilmesi için çalışmalar ve toplantılar düzenlemiştir. Bu faşist düşünceye sahip din adamının Türkiye Ermeni cemaatinin patrikliğine heveslenmesini İstanbul Valiliği ve İçişler Bakanlığınca kursağında kalmıştır. Patrik seçilseydi ilk günden Türkiye’de Almanya’nın ülkemiz üzerindeki gizli bölücü faaliyetleri ile planlarını hayata geçirmek ile meşgul olacaktı. Asimder Genel merkezinin de vermiş olduğu mücadele sonucu devlet yetkililerimiz bu faşist terör destekçisinin adaylığını tanımamış ve Aram Ateşyan ile devam edilmesini belirten mektubunu ermeni Patrikhanesine iletti” dedi.
İçişleri Bakanlığı ile İstanbul Valiliğine teşekkür eden Gülbey, “Ermenistan, Almanya ve Avrupa tarafından dayatılan ve ülke içerisinde ise Agos gazetesi gibi kışkırtıcı bir yöntemle seçtirmek istedikleri Aykyebiskobos Bekçiyan’ın sayesinde Türkiye’de bulunan 57 Ermeni vakfına, 20 adet Ermeni okuluna, 1 Ermeni hastanesi ile bunların sahip olduğu mülkiyetlere sahip olmak ve yönetmek peşindeydiler. Bu hesabın farkına varan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile İstanbul Valimiz Vasip Şahin’e Asimder Genel merkezi adına ve şahsım adına teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem