Adilcevaz halk oyunları ekibi il birincisi oldu

Genel 13.02.2018 17:00:49 0
Adilcevaz halk oyunları ekibi il birincisi oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00
Bitlis’in Adilcevaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi halk oyunları ekibi, il merkezinde düzenlenen yarışmada sahne düzenlemesi alanında il birincisi oldu.
Bünyami Babahan yönetimindeki Adilcevaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi halk oyunları ekibi, Bitlis’te düzenlenen Okullar Arası Halk Oyunları Yarışmasında tüm rakiplerini geride bırakarak sahne düzenlemesi alanında birincilik elde etti. Aynı ekip, otantik alanda ise il üçüncüsü oldu.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Beşkardeş, öğrencileri başarılarından dolayı tebrik ettiğini belirterek, “Son yıllarda ilçemiz okulları sosyal ve kültürel etkinlikler alanında önemli başarılara imza atmaktadır. Bizler bu konularda her zaman öğrencilerimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Geleneksel milli kültürümüzün önemli yansımalarından olan halk oyunları alanında bizi en güzel şekilde temsil eden Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini kutluyorum. Halk oyunları milletlerin geçmişteki değerlerini ve birikimlerini geleceğe yansıtan önemli bir argümandır. Biz eğitimde bilginin yanında geleneksel kültürün aynası olan bu argümanları da iyi koruyup geleceğe aktarmalıyız. Bunu en iyi aktaracak olan da sevgili öğrencilerimizdir. Öğrencilerin başarısında önemli katkısı olan Okul Müdürü Zülfikar Saban, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Emre Yılmaz ve eğitmen Bünyami Babahan’a da teşekkür ederim” dedi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem