Kapıköy Sınır Kapısı'nda Neler Oluyor?

Gazeteci Ziya Türk, Van Valisi İbrahim Taşyapan'a hitaben yazdığı açık mektupta, Van Kapıköy Sınır Kapısı Türkiye Gümrüğü'nde İranlı turistlerin geçişleri sırasında çıkarılan zorlukların giderilmesi için çağrıda bulundu.

Ekonomi 7.11.2016 02:30:32 0
Kapıköy Sınır Kapısı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Gazeteci Ziya Türk, İranlı turistlerin Kapıköy Sınır Kapısı Türkiye gümrüğündene geçişleri sırasında çıkarılan zorluklar ve keyfi uygulamaları yaşanmış bir olayı tarih ve isimleri vererek anlattı.

 

Van Valisi İbrahim Taşyapan'a hitaben yazdığı açık mektupta suç duyurusunda bulunan Ziya Türk, sorunun çözülmesi için ilgili kurum ve kuruluşları harekete geçmeye davet etti.

 

Ziya Türk'ün Van Valisi İbrahim Taşyapan'a yazdığı Açık Mektup;

 

Van Valisi İbrahim Taşyapan’a Açık Mektup

 

Yıllardır Van’da gündeme getirilen ve adeta kangrene dönüşen belgeleri ile bizzat tanığı olduğum konu hakkında idareye gereğinin yapılması için suç duyurusunda bulunuyorum.

 

Ayrıca sivil toplum örgütlerinin ve Van esnafının sorunun çözümünde duyarlı davranması için bir gazeteci olarak sorumluluğum gereği yazıyorum.

 

Başlığı her ne kadar “Van Valisi Sayın İbrahim Taşyapan’a Açık Mektup” şeklinde olsa da, yazımı konunun önemine binaen aynı zamanda aşağıda belirttiğim kişi ve kurumlara hitaben de yazıyorum..

 

Van’ın en yetkili mülki idare amiri olması nedeniyle anlatacağım konunun öncelikli muhatabı Van Valisi Sayın İbrahim Taşyapan.

 

Van Kapıköy Sınır Kapısı görev ve sorumluluk alanı içerisinde bulunan, sınır kapılarında her türlü tasarruf yetkisi olan Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Sayın Fatih Çiftçi.

 

Van Güç Birliği Platformu Başkanı Prof. Dr. Beşir Atalay ve Van Milletvekili Burhan Kayatürk başta olmak üzere tüm Van milletvekilleri.

 

Van’daki Sanayiciyi, Tüccarı ve esnafı temsilen Van TSO,  Van ESOB ve Van OSB başta olmak üzere tüm meslek kuruluşları.

 

İRANLININ VAN’A GELMESİ NASIL ENGELLENİYOR!

 

Konu: Kapıköy Sınır Kapısı üzeriden Van’a gelmek isteyen İranlıların, sınırın Türkiye tarafından çıkarılan sorun ve zorluklar nedeniyle Van’a gelememesi.

 

Ziya TÜRK'ün yazısının tamamını okumak için TIKLAYIN

  

 

 

 


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem