Kalkınma Ajansları bilgi ve tecrübe paylaşımı toplantısı Erzurum'da gerçekleştirildi

Ekonomi 14.02.2018 10:05:45 0
Kalkınma Ajansları bilgi ve tecrübe paylaşımı toplantısı Erzurum
Tarih: 01.01.0001 00:00
Kalkınma Bakanlığı’nın koordinasyonunda Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA)’nın ev sahipliğinde düzenlenen “Kalkınma Ajansları Bilgi ve Tecrübe Paylaşımı Toplantısı” Erzurum’da gerçekleştirildi.
Palandöken Kış Sporları Merkezi’nde düzenlenen programın açılışına; Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Fatih Hasdemir, Kalkınma Bakanlığı Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürü Ömer Bilen, Bakanlık Daire Başkanları, ülkemizde faaliyet gösteren 26 Kalkınma Ajansı’nın Genel Sekreterleri ve Ajans çalışanları katıldı.
Programın açılışında konuşan Müsteşar Yardımcısı Fatih Hasdemir, önemli açıklamalarda bulundu. 60 mali destek programıyla yaklaşık 700 milyon TL destek bütçesi bulunan teklif çağrısı duyurulduğunu belirten Hasdemir, önümüzdeki süreçte hibe desteklerini ağırlıklı olarak sonuç odaklı programlar kapsamında daha odaklı ve daha etkili bir şekilde kullandıracaklarını ifade etti.
2018 yılından itibaren Kalkınma Ajanslarının faaliyetlerini sonuç odaklı programlar kapsamında kurgulayacaklarını vurgulayan Hasdemir, bu konuda yöntem geliştirme çalışmalarını önemli ölçüde tamamladıklarını söyledi.
Hasdemir, konuşmasının devamında şu konulara değindi: “Bugüne kadar çeşitli Ajanslarımız Savunma Sanayiine yönelik çeşitli proje ve faaliyetler yürütmüş, bu konuda ilgilerini Bakanlığımıza aksettirmişlerdi. Ajansların bu alandaki muhtemel faaliyetlerini koordinasyon içinde yürütmek istiyoruz. Bu amaçla, Savunma Sanayii Müsteşarlığını da Erzurum’a davet ettik ve yapacağımız toplantılarda işbirliği imkânlarını birlikte değerlendireceğiz. Bakanlığımızca 11.Kalkınma Planının (2019-2023) hazırlanması konusunda çalışmalar sürdürülüyor. Bu çerçevede, merkezi düzeyde bir yandan teknik çalışmaları yürütüyoruz, diğer yandan farklı kesimlerin katkısını almak için toplantılar, çalıştaylar gerçekleştiriyoruz. 2018 yılından itibaren SODES’in Ajanslarca uygulamaya geçirilmesini öngörüyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki süreçte SODES de ilgili Ajanslarımızın portföyüne girecek” dedi.
İki gün süresince düzenlenen toplantılar kapsamında; Kalkınma Ajanslarının 2018 yılı Çalışma Programları, “Sonuç Odaklı Programlar” ve Çalışma Konuları Genel değerlendirmeleri, 11.Kalkınma Planı hazırlıkları, Ajans mevzuat değişiklikleri, Savunma Sanayi konusunda muhtemel işbirlikleri genel olarak değerlendirildi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem